Все по-малко медици искат да са депутати, показа проверка на

...
Все по-малко медици искат да са депутати, показа проверка на
Коментари Харесай

Все по-малко медици искат да са депутати

Все по-малко медици желаят да са депутати, сподели инспекция на Zdrave.net на листите на 14-те партии и 7-те обединения, които ще вземат участие на изборите на 2 април.

В листите на партиите, които сигурно ще бъдат показани в новия парламент, лекарите на избираеми позиции се броят на пръсти. Това са доцент Антон Тонев от Продължаваме промяната-Демократична България, който е четвърти в листата във Варна, и доктор Александър Симидчиев, който е лидер на листата за София-област. Сред претендентите на обединението е и доктор Таня Андреева, която обаче е на 21-ва позиция в 23 МИР и 24 МИР.

Почти несъмнено в новия парламент ще влезе още веднъж и проф. Георги Михайлов, който води листата на Българска социалистическа партия в Смолян. В същия град лидер на листата на ГЕРБ-СДС пък е началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ-Смолян доктор Красимир Събев.

Проф. Костадин Ангелов също сигурно ще бъде още веднъж народен представител, защото е лидер на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново, а различен някогашен здравен министър – доктор Илко Семерджиев, е втори в Монтана. В листата за Монтана, само че на 7-ма позиция е и доктор Людмил Джурджов, доктор, общински консултант и ръководител на Районната гилдия на БЛС в Монтана.

Доц. Джевдет Чакъров води листата на Движение за права и свободи в Силистра, а лидер на партията в Габрово е кинезитерапевтът Юсеин Вейселов, неизменим член на парламентарната здравна комисия в последните три Народното събрание.

С повече медици измежду партиите под чертата е КОД на Петър Москов. Бившият здравен министър и зам.-директор на УМБАЛ „ Св. Анна “-София е лидер във Варна и 24 МИР София. Вторият човек в партията му – доктор Ваньо Шарков, е трети във Велико Търново и лидер в 23 МИР София. Бившият шеф на МБАЛ „ Св. Мина “-Пловдив доктор Галина Карауланова е четвърта в листата в града, а гастроентерологът доктор Йосиф Новаков води листата на КОД в Силистра.

С научен късмет за влизане в Народното събрание, в случай че групировката успее да прескочи четирипроцентната преграда, са и доцент Андрей Чорбанов, който води листите на „ ИТН “ във Велико Търново и Габрово, и доцент Силви Кирилов, който е втори в Пазарджик и първи в Хасково.

Коалиция „ Левицата! “, в която влизат АБВ на Румен Петков, „ Изправи се.Бг “ на Мая Манолова, „ Движение 21 “ на Татяна Дончева, също се регистрира с повече медици. Психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова води листата на „ Левицата! “ в 25 МИР-София, а втора след нея е някогашният зам.-министър на опазването на здравето Лидия Стойкова-Чорбанова. Лидия Чорбанова е втора в листата на „ Левицата! “ и в Пловдив-област. В Добрич лидер на обединението пък е неврологът доктор Николай Бекяров.

Бившия шеф на НЗОК проф. Петко Салчев пък е лидер на листа на групировката на Ива Митева и Любомир Каримански „ Заедно “ в 24 МИР-София и е втори в Благоевград. 

Собственикът на аптеки Веселин Марешки пък се явява като самостоятелен претендент във Варна. Председателят на показаната в 44-ия парламент „ Воля “ се кандидатира в последния миг за присъединяване във вота и РИК-Варна го записва в условия на незавършила инспекция на лист с гласоподаватели, подкрепящи регистрацията му като самостоятелен претендент. Резултатът от инспекцията през вчерашния ден сподели, че от показаните 1855 общият брой правилно открити записи е 1628, при минимално условие 1000, и регистрацията на търговеца с медикаменти е годна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР