Все по-изобретателни стават шофьорите, които искат да пренесат недекларирани пари

...
Все по-изобретателни стават шофьорите, които искат да пренесат недекларирани пари
Коментари Харесай

На ГКПП „Капитан Андреево” водач опита да изнесе 45 000 евро, скрити в… тенджера

Все по-изобретателни стават водачите, които желаят да пренесат недекларирани пари през границата.

 

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” лидер опита да изнесе пачки с пари, скрити в… тенджера. Случаят е от преди няколко дни. Турски водач е декларирал, че няма нищо за обявление, само че при претършуване митничарите са разкрили шкаф с хранителни ресурси и тенджера, в която вместо чорба, е имало –евро банкноти, на обща стойност 45 хиляди евро.

 

„ И преди е намирана контрабандна стока, в това число и наркотични субстанции, в тенджери и долапи на товарни коли, само че в никакъв случай до момента валута. Обикновено за парите се използваха комплицирани тайници, които са особено построени, или бяха откривани по телата на водачите ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” началникът на митническия пункт Георги Господинов.

 

По думите му тирът е пътувал от Нидерландия за Турция. „ Вероятно лидерът е разчитал, че ще се ревизират таблото и кухините, само че не е очаквал, че долапът, в който се съхраняват питателните артикули – ще бъде тестван толкоз подробно ”, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР