Все по-голям става списъка с неприятелски държави на Русия.+Гърция, Дания,

...
Все по-голям става списъка с неприятелски държави на Русия.+Гърция, Дания,
Коментари Харесай

Русия обяви за неприятелски държави Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия

Все по-голям става листата с " вражески страни " на Русия.+

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в листата на вражески настроените към Русия страни, оповестява в петък пресслужбата на държавното управление на Руската федерация, представена от ТАСС, съобщи news.bg.

" Правителството актуализира списъка на непознати страни, които правят вражески дейности против съветски дипломатически и консулски задачи в чужбина. Списъкът включва Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия ", се споделя в отчета.

Заповедта е призната в осъществяване на декрет на президента на Руската федерация Владимир Путин № 243 от 23 април 2021 г " За използване на ограничения за влияние (противодействие) на вражески дейности на непознати страни ". Документът допуска ограничение на опцията за такива страни (до цялостна забрана) да наемат чиновници всред лица, намиращи се на територията на Русия, в посолства, консулства и представителства на държавни ведомства.

" Списъкът, утвърден от държавното управление, с изключение на имената на страните, показва броя на лицата, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите задачи на вражески страни и техните консулски служби могат да подписват трудови контракти. Така съгласно новите разпореждания Гърция има предел от 34 души, Дания - 20, за Словакия - 16. Словения и Хърватия няма да могат да наемат чиновници в своите дипломатически задачи и консулски служби ", оповестиха от кабинета.

По-рано, през май 2021 година, бяха наложени ограничавания на дипломатическите задачи на Съединени американски щати и Чехия. Списъкът, утвърден от държавното управление, не е финален и поради продължаващите враждебни дейности на непознати страни, ориентирани против съветски задачи в чужбина, може да бъде уголемен.

Припомняме, че след съветската инвазия в Украйна, на 7 март, Русия прие също лист с неприятелски  страни, като този лист има главно стопански резултат, така бе решено на тези страни  " Газпром " да продава газ единствено против рубли. Спрямо тях има и други финансови ограничения, свързани с механизми, по които Русия покрива отговорностите си. Много съветски представители от време на време оферират да се въвъеждат и други рестрикци по отношенние на така наречен " вражески страни ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР