Все по-голям интерес към далечните и екзотични пътувания, отчитат анализите

...
Все по-голям интерес към далечните и екзотични пътувания, отчитат анализите
Коментари Харесай

Най-добрите дати за изгодни пътувания до екзотични дестинации

Все по-голям интерес към далечните и екзотични пътувания, регистрират анализите на специалистите в туристическия отрасъл. Какви са трендовете измежду дестинациите тази година, в кой интервал да се насочим към тях и по какъв начин да организираме пътуването си сами по най-изгодния метод, поучава онлайн организация eSky.  

Бали

Ако до неотдавна тази дестинация звучеше като далечна и неосъществима фантазия, то това към този момент напълно не е по този начин. Висок сезон за дестинацията са месеците юли и август, Великденските празници, Коледа и Нова година. 

Ако желаете пътуването ви да е по-изгодно, изберете април, май, юни или септември, тъкмо преди или малко след края на сезона. Тогава цените на стаите и наемните вили са сред 30-50% по-евтини и можете да се настаните в 3 звезден хотел в Денпасар за символичните 7 евро на нощувка. По-това време има доста разпродажби, заведенията за хранене са по-малко препълнени. Най-големият разход се явява самолетният билет, който може да ни коства към 570 евро, в случай че е запазен в точния миг. 

Освен с емблематичните си плажове, Бали впечатлява със своите забележителни храмове. Тук се намира и един от най-романтичните заведения за хранене в света. Интересен е град Убуд, присъщ със своите оризища и със снимането на паметния филм „ Яж, моли се и бит “.  

Виетнам и Камбоджа

Тези все по-популярни в последно време азиатски дестинации също оферират преференциални благоприятни условия за отмора и премеждие. Един съвет от експертите – посетете двете дестинации дружно, употребявайки вътрешен полет като най-изгодна алтернатива. В взаимозависимост от това коя тъкмо част на Виетнам сте набелязали, следва да ревизирате и по кое време е уместно да го посетите. 

Ако сте се насочили към столицата Ханой, то там времето е уместно целогодишно с топло лято и суха зима. Билетът до Ханой коства към 520 евро, а хотелите стартират от едвам 6 евро на нощувка.

Повечето пътешественици отиват във Виетнам поради хубостта на локалната природа – от зелени оризища на север до делтата на река Меконг на юг. Виетнам има забавна история, обичаи, доста исторически забележителности и прелестни храмове. В Камбоджа не пропускайте най-големият набожен монумент в света – Ангкор Ват, храмът Банти Среи и царският замък.

Занзибар

Друга известна и относително преференциална екзотична дестинация в последно време е Занзибар. Тя е най-подходяща за посещаване през прохладните сухи месеци от юни до октомври или сред декември и февруари, когато е по-топло и изсъхнало. 

Родната къща на Фреди Меркюри, синьо сафари, райските плажове – това са единствено дребна част от нещата, с които Занзибар притегля туристи от целия свят. Цените на самолетните билети в мощните месеци стартират от към 570 евро в двете направления, а отвън сезона могат да се намерят с към 100 евро по-евтини. 

Куба

Асоциациите с тази дестинация непроменяемо ни водят към някой прелестен плаж с коктейл в ръка и заобикаляща среда в пъстър ретро жанр. Подходящо време за посещаване на Куба е в месеците сред ноември и юни. 

Регулрярно цените на самолетните билети са към 800 евро, само че в случай че следите постоянно промоциите на аивокомпаниите, или пък решите да предиприемете по-дълготрайно пътешестване първо на изток, можете да редуцирате цена с над 30%. Цените на хотелите са налични. 

В Куба има две публични валути, като едната се употребява главно от туристите. Когато ви връщат ресто, бъдете деликатни от коя валута е то. 

Застраховката за пътешестване е наложителен детайл от пътуването, припомнят специалистите. Никога не я подценявайте, защото тя може да ви спести много главоболия и разноски.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР