Все по-добре става с годините, имаме много операции, в които

...
Все по-добре става с годините, имаме много операции, в които
Коментари Харесай

Роб Уайнрайт: Хиляди хората се радикализират, заплахата от тероризъм в интернет е особено голяма

Все по-добре става с годините, имаме доста интервенции, в които е взела участие България, в опазването на страната, против битката с тероризма, страната ви има значима роля за опазването на европейските граници и нашите жители. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви шефът на Европол Роб Уайнрайт.

Днес главните закани са доста комплекси – терористични групи, киберзаплахи, мафията. Това е значимо да сплотява европейската общественост и се надявам с общи старания на полицейските служби да се оправяме. Надявам се заканите да понижават, само че в действителност картината в доста страни демонстрира едно съществено наличие на дейни радикализирани групи. Те идват както извън, само че имаме проблеми вътре в нашето общество, хиляди се радикализират. Хиляди са тези радикализирани хора, изключително в интернет, с ужасни послания, които пускат в обществената мрежа. Те не са подчинени на Ислямска страна, а са част от мрежа за интернационален тероризъм, по тази причина борбата с тях е толкоз сложна. Ние засилихме нашия потенциал, с цел да спрем терористичните групи, само че за жалост тероризмът не е затворена тематика, разяснява шефът на Европол.

Уайнрайт посочи, че познава доста добре случая в Сарафово. Той е бил доста значим, тъй като демонстрира по какъв начин тероризмът може да засегне и този район. Но помни и други случаи, свързани с разбиването на незаконни групи – да вземем за пример такива, които се занимават с трафик на хора, с произвеждане и търговися с подправена валута.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР