Все по-често ставаме свидетели как хора стават жертви или получават

...
Все по-често ставаме свидетели как хора стават жертви или получават
Коментари Харесай

Инспектираха опасна пешеходна пътека в с. Скравена

Все по-често ставаме очевидци по какъв начин хора стават жертви или получават съществени пострадвания на пешеходни пътеки. Това е проблем, който набира скорост и би трябвало да се обръща внимание за сигурността на пешеходците.

Именно подобен е казусът в с. Скравена. По сигнал на локалните поданици и ръководителя на комисията по публичен ред и сигурност на община Ботевград Дамян Маринов и на поданици от с. Скравена, през днешния ден бе инспектирана рискова пешеходна пътека от специалисти на Европейския център за транспортна политика.

„ Направихме посещаване на доста рискова пешеходна пътека на път I-1 (Е-79). Местните хора споделят, че преди години даже е имало смъртен случай тук. На място заварихме, че пешеходната пътека е изтрита и не покрива минималните нормативни условия. Липсват наложителните пътни знаци, с която да бъде обозначена. Това, което поехме като ангажимент е другата седмица да бъдат подарени нужните пътни знаци. Дамян Маринов и общината ще спомагат за монтажа им. АПИ пък са дали обещание до една седмица пътеката да бъде маркирана, а до края на месеца да бъде изработен и „ лежащ служител на реда “, съобщи специалистът по пътна сигурност Диана Русинова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР