Все по-често потребителите сигнализират за подвеждане при покупка на различни

...
Все по-често потребителите сигнализират за подвеждане при покупка на различни
Коментари Харесай

Внимавайте! Продават ни неоправдано скъпи продукти след презентации, но дали можем да ги върнем?

Все по-често потребителите алармират за заблуждение при покупка на разнообразни артикули, показани по време на презентации в зали.

" В поканите нормално има изображения на продуктите, само че не и техните цени, което не дава опция на потребителя авансово да се осведоми какъв брой ще коства. Впоследствие на презентациите бива уверен да си купи нещо, което не желае, а то е много по-скъпо. Презентациите се организират в следобедни часове и в работни дни - не се чака, че ще дойдат хора, които са заети с работни процеси, а по-скоро пенсионери или обществено слаби ", разяснява Габриела Руменова - създател на платформата " Ние, потребителите ".

Предлагат се най-често скъпи артикули за дома, измежду които прахосмукачки, а също и козметика. Хората биват убеждавани, че болките им ще изчезнат, употребявайки " вълшебен " апарат, стана ясно от думите на госта. 

Предлага им се и подписване на потребителски контракт, като се основава чувството, че не могат да се освободят от покупката. 

" Най-големият риск е да отидем неподготвени и да се поддадем на внушенията. На място хората имат доста малко благоприятни условия за реакция. Търговецът е задължен да даде общоприет формуляр за отвод от стоката и повреждане на контракта в 14-дневен период. В този период хората би трябвало да изпратят продукта на търговеца и той да им възвърне сумата ", изясни Руменова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че едно от изискванията за връщане на стоката е да не сме употребили закупения артикул.

" Имахме случай с презентация на прахосмукачка с посещаване в дома. Беше изработен опит потребителят да упражни отвод. Прахосмукачката сякаш беше тази, която той трябваше да закупи. Излязоха със мнение, че тя към този момент е употребена. Това е корист. Трябва да можем да добием действителна визия за продукта ", даде образец Руменова.

Гостът акцентира, че би трябвало да си търсим правата. Задължително би трябвало да осигурим писмена преписка с търговеца и да пазим платежните документи. След това търсим способените институции, в случай че не получим това, което ни се поставя по закон, обясни създателят на " Ние, потребителите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР