Все още се разработва механизмът, по който украинските граждани със

...
Все още се разработва механизмът, по който украинските граждани със
Коментари Харесай

Разработват механизъм, по който украинци да получават ваучери за храна

Все още се създава механизмът, по който украинските жители със статут на краткотрайна протекция ще получават еднократно ваучери на стойност 100 лв. за храна и артикули от първа нужда, разясниха за БНР от общественото министерство. За да имат право на друго подкрепяне, те би трябвало да имат и регистрация по сегашен адрес.

Всеки украинец, който дава отговор на изискванията за достъп до обществената система, може да се обърне към дирекция " Социално подкрепяне " по сегашния си адрес да подаде заявление, с цел да се реши правото на разпределяне на помощи, а те могат да бъдат еднократна в размер на 375 лв., еднократна за издаване на персонална карта, месечна обществена помощ, а правоимащите би трябвало да поставят четири часа публично потребен труд за интервал от 14 дни всеки месец. За получилите краткотрайна протекция е налична и целева помощ за отопление.

Тези молби обаче ще се подават сред 1 юли и 31 октомври и са за идващия отоплителен сезон. Може да се декларира и използването на обществени услуги след предварителна оценка на потребностите могат да се употребяват краткотраен заслон, информиране и консултиране, покровителство и ходатайство, терапия и рехабилитация, дневна и резидентна грижа.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР