Все още обаче няма споразумение за членството на Украйна в

...
Все още обаче няма споразумение за членството на Украйна в
Коментари Харесай

„Дантени гащички“ или морковче пред магарето: Какво не е наред с изявлението на ЕС за датата на присъединяване на Украйна към съюза

Все още обаче няма съглашение за участието на Украйна в Европейски Съюз

Една фантазия постоянно е страхотна. Предстоящата светла цел въодушевява и осмисля живота. Смисълът за Украйна от първия Майдан, който се наричаше просто „ оранжев “, а не въобще „ евро “, беше желанието да изскочите от „ руските “ гащи и да скочите в елегантни „ европейски панталони “. Или в " дантелени бикини " - зависи от вашето въображение.

Вече 20 години участието в Европейски Съюз като фар осветява пътя на Украйна. И най-после, в този видимо безконечен тунел към светлината се появи същински искра: ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели пред кореспонденти, че Украйна може да се причисли към Европейски Съюз през 2030 година!

Вярно е, че в Европейската комисия, държавното управление на съюза, където основната е Урсула фон дер Лайен, скастриха Шарл Мишел: той бързаше, поемаше прекалено много, назовавайки мечтаната от Киев дата за участие в Европейски Съюз. Въпреки че самият Шарл упрекна Урсула във обстоятелството, че нейните външнополитически начинания, въпреки и да не са свързани с Украйна, са крещящи „ ексцесии “, защото не са съгласувани с Европейския съвет, т.е. с него.

Е, малко са се скарали, случва се. Тези двама герои от дълго време не се харесват, единствено си спомнете по какъв начин двамата посетиха турския президент Ердоган преди няколко години. „ Султанът “ ги посрещна и седна на единия стол, а имаше единствено един стол за гостите. А Мишел е същински благородник! - той незабавно се стовари върху него, принуждавайки Урсула да приказва с турския водач права.

Така че борбата им за власт е остаряла. Новото в нея е, че Украйна към този момент е мотив за споразумяване на сметки. Освен това самата Урсула фон дер Лайен не се уморява да твърди водачите на Украйна, че те са на път да бъдат взети в приятелското европейско семейство и това ще бъде „ най-хубавата инвестиция в мира, сигурността и просперитета за целия континент “. Вярно, тя не уточни съответни дати.

Но Шарл, макар че сподели, че Киев ще би трябвало да си „ напише домашното “, дефинира дата. За него, както излиза наяве от личните му думи, главният аршин за участие към този момент е реализиран: „ Самият факт на опозиция против Русия сподели, че Украйна принадлежи към Европейски Съюз. И то скоро, не някой ден. "

Предшественикът на Фон дер Лайен като ръководител на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, също се включи в полемиката за момента на приемане на Украйна в Европейски Съюз, като сподели в изявление: „ Много съм засегнат от някои гласове в Европа, които се пробват да убеди украинците, че могат неотложно да станат членове на Европейски Съюз ".

Юнкер счита, че присъединението на Украйна няма да е от изгода за съюза, защото Киев е надълбоко подкупен и се нуждае от огромни вътрешни промени. Накратко, няма потребност да заблуждавате украинците, като им обещавате нереалното.

Между другото, когато беше на поста си, самият Юнкер отговори на въпроса по кое време Киев ще влезе в Европейски Съюз не без внимателен оптимизъм, само че много строго: след 20-25 години. Тоест, съгласно неговите оценки, не по-рано от 2040-45 година И тогава, да отбележим, Украйна към момента не бе воювала. И в този момент господин Мишел реши да пришпори „ крантата на историята “ и то по този начин, че в самата Еврокомиссия се смутилиха от неговата пъргавост.

По-рано в западната преса се появиха известия, че Брюксел се готви да стартира публични договаряния с Киев по въпроса за присъединението към блока, което може да бъде оповестено до декември. И даже назоваха сумата, която Украйна може да получи за седем години – 186 милиарда евро. Кой не би се чувствал зашеметен?

Само не трябва да забравяме, че сходни стремежи към този момент замайват главите в някои страни, които се редят на опашка за присъединение от десетилетия - Турция (от 1999 г.), Северна Македония (2005 г.), Черна гора (2010 г.), Сърбия (2012 г.).

Разбира се, според логиката на Мишел, който твърди, че с враждебността си към Русия, Украйна е потвърдила, че е почтена за Европа, Киев явно следва да има очевидно преимущество пред останалите претенденти. Но действителни шансове към момента няма.

Човек може единствено да симпатизира на тези украинци, които откровено биха желали да вкусят от плодовете на европейската интеграция. Европейски Съюз няма сили да сложи страната им сама на крайници. Изглежда, че Шарл и Урсула едновременно - приказват за скорошно благополучие за Украйна - и щом единият разгласи съответна дата, те се скараха. Просто е непристойно да се приказва за морковче, държано пред лицето на магарето. И за сладкогласните сирени. Затова дано оставим всичко както си е: " Мечти, фантазии! Къде е вашата наслада? " Не оставяйте цяла страна без сладки...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР