Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но

...
Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но
Коментари Харесай

Месец след убийството на Алексей Петров: МВР все още няма заподозрян

Все още няма обвинен за убийството на Алексей Петров, само че се надяваме, че скоро ще има резултат, който да покаже кой и по какъв метод е поръчал и направил това ликвидиране. Това разяснява в Елхово пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Бизнесменът бе убит с пушка в столичния квартал " Драгалевци ", на пътя, който води към хижа " Алеко ". Сигналът за стрелбата бе получен в Министерство на вътрешните работи в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Седмица след покушението от вътрешното ведомство обрисуваха водещите версии - възмездие или задължения, издирването на причинителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са предизвикали гибелта на 61-годишния Алексей Петров. По предприемача е стреляно с автоматизирано оръжие със специфични муниции - патрони с хидрошоков резултат. Това демонстрират резултатите от съдебномедицинската експертиза.

" Днес, мисля се навършва тъкмо един месец от убийството на Алексей Петров. Работят доста интензивно доста чиновници. Има доста обстоятелства и условия, които всекидневно излизат, само че всички те следва да бъдат проверявани, сподели още Стоянов.

Вътрешният министър прикани зърнопроизводителите да не стигат до пътни блокади по време на митингите, да се съблюдават разпоредбите и да не се стига до ескалиране на напрежението. Министерство на вътрешните работи е квалифицирано и ще бъде изваден нужният запас, сподели още Калин Стоянов.

Относно идните на 29 октомври локални избори министър Стоянов съобщи, че е пресилено да се приказва за всеобщи акции, а Министерство на вътрешните работи ще си прави работата където и както би трябвало: " Ще има всеобщи акции там, където има съответната информация за вероятно готови нарушавания на изборното законодателство. Всички сигнали, които получим, било то оперативни, било на равнище преписки и досъдебни производства, ще бъдат отработвани паралелно с прокуратурата ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР