Все още няма връчен мандат, президентът трябва да го даде.

...
Все още няма връчен мандат, президентът трябва да го даде.
Коментари Харесай

От Има такъв народ продължават да не казват дали ще предложат правителство

Все още няма връчен мандат, президентът би трябвало да го даде. Всяко нещо по реда си. Ние работим по графика, който е по закон. Когато пристигна мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще създадем.

Така отговори на журналистически въпроси дали и по кое време "Има подобен народ " ще предложи държавно управление шефът на парламентарната група Тошко Йорданов. Той разяснява тематиката в коридорите на Народното събрание, откакто по-рано през днешния ден министър председателят в оставка Бойко Борисов разгласи, че връща първия мандат на ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Така президентът Румен Радев би трябвало да го връчи на втората политическа мощ - "Има подобен народ ".

Ще създадем това, което би трябвало да създадем, сега, в който ни дадат мандата. Какво неразбираемо има в това, просто не приказваме напред. Когато президентът, което е в неговите пълномощия, реши, че би трябвало да връчи мандата, тогава можете да ми задавате тези въпроси, преди този момент е безсмислено, отби всички въпроси Йорданов.

Шефът на ПГ на "Има подобен народ " съобщи още, че не би трябвало да се извини на репортера на Нова тв Благой Цицелков, към който насочи закани поради неточност в ефир. "Това е историческа отправка към една историческа легенда. Всеки има право - и аз, и той, и вие, да говорите каквото мислите. Имам ли директна опасност към него? Не. Аз съм историк, нямам нищо... Всеки има право да приказва по този начин, както усеща ", добави Йорданов.

"Демократична България " не води диалози с "Има подобен народ " за съставянето на кабинет, съобщи пък Христо Иванов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР