Все още няма следа от двамата молдовски граждани, които в

...
Все още няма следа от двамата молдовски граждани, които в
Коментари Харесай

Все още няма следа от молдовците, които избягаха от затвора в Стара Загора

Все още няма диря от двамата молдовски жители, които в събота избягаха от затворническото общежитие в Стара Загора.Те са оповестени за национално търсене. Василе Мораро на 25 години и Александър Хаджи на 21 са изтърпявали наказване за разтрошаване на банкомати на територията на България. Осъдени са на 4 години и 8 месеца отнемане от независимост.

На третия ден от бягството полицията популяризира фотоси на двамата избягали пандизчии - Василе Морару и Александър Хаджи.
 Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси на избягалите пандизчии Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси на избягалите пандизчии
Все още няма диря от двамата молдовски жители, които в събота избягаха от затворническото общежитие в Стара Загора. Те са оповестени за национално изд...

Институциите не престават да мълчат и да дават информация по случая. Днес прокуратурата излезе с сбито известие, че е формирано досъдебно произвеждане и се работи по всички версии.

Планирано ли е било бягството или импулсивно към момента никой не може да каже.

Разпитани са двамата надзиратели, които са били на промяна. Те са споделили пред проверяващите, че не са забелязали нищо съмнително. Разпитан е и третият молдовец, който е споделил, че не е знаел нищо за проекта, не са споделили с него. Дори през вчерашния ден при разпита е изразил оскърбление, че надали не двамата му сънародници са го предали.

При правосъдното дело против тримата, той беше финален, който направи признания. Направи го откакто разбра, че Василе и Александър са го сторили и призна за осъществените закононарушения, а точно взривяване на банкомати.

Седем дни са изкарали в затворническото общежитие двамата молдовци. Само преди няколко дни при тях са пристигнали съпругите им. Те са им оставили багаж, персонални движимости и напълно малко средства. Те обаче са тествани от надзирателите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР