Все още няма решение дали Ред Бул ще продаде втория

...
Все още няма решение дали Ред Бул ще продаде втория
Коментари Харесай

Поне двама кандидати искат Алфа Таури

Все още няма решение дали Ред Бул ще продаде втория си тим във Формула 1 Алфа Таури, само че единствено информацията, че има такава опция се оказа извънредно плодородна база за спекулации. Най-малкото тъй като в този момент влизането във Формула 1 е извънредно мъчно и скъпо - таксата и прагът за новите отбори е 200 милиона $, а част от тимовете желаят тази такса да се вдигне на 600 милиона $.

Според списание auto motor und sport претендентите за Алфа Таури ще са най-малко два, като става въпрос за Андрети Аутоспорт и Хайтек (Hitech GP). Все още обаче не се знае дали Андрети ще взе участие дружно с Дженеръл Мотърс или пък GM ще се опитва независимо да се снабди с отбор във Формула 1.

Майкъл Андрети има задоволително добре развита стратегия в Индикар, а Хайтек участва във Формула 2 и други шампионати с по-малки формули. Доскоро английският отбор беше директно обвързван с фамилия Мазепин, защото Никита Мазепин кара за Хайтек в обособените шампионати по пътя си към Формула 1. Шефът на Хайтек Оливър Оукс категорично прави ангажимента, че в този момент отборът не поддържа никакви връзки с фамилия Мазепин.
 GM търси път към Формула 1 без Андрети? GM търси път към Формула 1 без Андрети?
Ако Хайтек успее да купи Алфа Таури, макар че сега няма изясненост от кое място ще пристигна финансирането, то най-вероятно отборът ще остане в орбитата на Ред Бул, с цел да резервира по-голямата част от техническото съдействие, което съществува сред двата тима.
 Доктор Марко: Акционерите ще решат за Алфа Таури Доктор Марко: Акционерите ще решат за Алфа Таури
Но до момента в който тече разглеждането на документите на претендентите да влязат във Формула 1 и до момента в който слуховете за продажбата на Алфа Таури не бъдат изрично отхвърлени, то сходни спекулации няма да липсват.
 Алфа Таури с най-вече километри на теста в Бахрейн, Макларън с минимум Алфа Таури с най-вече километри на теста в Бахрейн, Макларън с най-малко
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР