Все още никой не е предоставил данни, които да уличават

...
Все още никой не е предоставил данни, които да уличават
Коментари Харесай

Няма доказателства за корупция срещу съдия Андон Миталов

Все още никой не е дал данни, които да уличават в корупционно държание българския спецсъдия Андон Миталов. Това излиза наяве от информацията, изнесена от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов в сряда. Той отговари на изказванията, че Висшият правосъден съвет е получил от Държавния департамент на Съединени американски щати “поверителна “ информация за Миталов още през март.

Оказва се, че никой към момента не е съумял да извади даже и едно доказателство против съдията, който пусна русофила Николай Малинов да пътува до Москва, до момента в който е разследван за шпионаж в интерес на руснаци.

Във вторник представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев изясни, че преди два месеца в съвета са пристигнали поверителни данни от Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Получихме писмо от външно министерство (изпратено от Държавния департамент на САЩ), то е с гриф " поверително ", заради което няма да оповестявам наличието му в тази посока. Тези материали са предоставени на вниманието на председателстващия Съдийската гилдия Лозан Панов. Това е писмо от срещи с представители на Държавния департамент ", сподели Боян Магдалинчев. Данните са показани и на дисциплинарния състав във Висш съдебен съвет, който преглежда настояването за уволнението на съдията.

В сряда Панов възрази против опитите на Магдалинчев да “манипулира публичното мнение и да сътвори погрешни внушения “. Единствената информация, която е получена във Висш съдебен съвет е паметна записка за извършена среща по случая “Миталов “ сред представители на българското външно министерство и американското посолство в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР