Все още не може да започне операцията по извеждането на

...
Все още не може да започне операцията по извеждането на
Коментари Харесай

Блокираните в пещера момчета изпратиха писма на своите близки

Все още не може да стартира интервенцията по извеждането на децата, блокирани в наводнената пещера в Тайланд, съобщи БТВ.

Момчетата изпратиха писма на своите близки. В своите писма, които предадоха на водолазите, децата приканват околните си да не се тормозят. Едно от тях дава обещание, че щом излезе от пещерата, ще се върне да оказва помощ в фамилния магазин. Друго пък моли учителите да не го затрупат с домашни, когато се върне на учебно заведение.

Писмо изпрати и треньорът, завел групата в пещерата. В него той изиска амнистия от родителите.

Журналистът Панчо Благоев, който живее в Тайланд, споделя, че точно с помощта на треньора децата към момента са живи. „ Този техен треньор е бил 10 години духовник. Той е обучаван да управлява страстите си, да медитира. Знаете, медитацията е един от главните съставни елементи на будизма. По време на този престой той е съумял да управлява техните страсти и да ги накара да оцелеят в това положение, в което бяха намерени”, изясни Панчо Благоев.

Спасителите означават, че се търсят различни направления до блокираните момчета. „ Продължаваме да пробиваме дупки, към този момент сме създали над 100. Само 18 от тях, обаче, доближават до пещерата. Единият от изкопаните проходи е дълъг 400 метра, само че не доближава мястото, където са момчетата”, изясни Наронгсак Осотанакорн.

Правят се и опити да бъде понижено равнището на водата. „ Успяхме да отклоним част от водата, влизаща в пещерата, употребявайки тръба. Това ще улесни извеждането на момчетата”, съобщи Фонгжан Джирасит.

Вчера един водолаз почина по време на избавителната интервенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР