Все още не е ясно дали сънародниците ни в Босилеград

...
Все още не е ясно дали сънародниците ни в Босилеград
Коментари Харесай

В Босилеград още не знаят дали ще гласуват с машина или с хартиена бюлетина

Все още не е ясно дали сънародниците ни в Босилеград ще гласоподават с машина или с хартиена бюлетина, споделиха от Културно-информационния център там, уредник по вота.

С право на глас с двойно поданство са към 300 поданици на града и общината, които се намират в Сърбия, на границата с България.

Няма изясненост към момента дали в Босилеград ще се гласоподава машинно, сподели шефът на Куртурно-информационния център  Иван Николов.

„ Още нямам съответна информация, само че в този момент, където има по-малко от 300 гласоподаватели, ще се гласоподава по остарелия метод. Не знам тъкмо по какъв начин ще стане “.

Оказва се, че в Босилеград не знаят и съставът на секционната комисия, тя се дефинира и нормално в нея попадат админи от посолството, означи Николов.

„ Не знам дали партиите ще имат някакви свои представители, още нямам състава на комисията “.

Сънародниците ни са удовлетворени обаче, че към този момент могат да влизат в България през ГКПП-„ Олтоманци “, само че срещат и компликации при прекосяването.

„ Има хора, които не желаят да се имунизират, няма по какъв начин да влязат в България. Други – наложително имунизация, наложително документи, антигенни проби – имаше проблеми с антигенните проби, тук не били съгласно европейските условия “, сподели Иван Николов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР