Все още не е ясно дали е разкрит от ДАНС

...
Все още не е ясно дали е разкрит от ДАНС
Коментари Харесай

Първо във Фрог нюз: Задържаният от ГДБОП е предавал тайни по лини...

Все още не е ясно дали е оголен от ДАНС и контраразузнаването или от партньорски служби. Засега по-голяма е вероятността той да е " осветлен " от непознато разузнаване.

 

Става дума за остарял чиновник, който от години е в системата на БОП и има достъп до информации, свързани с следствия на наши сътрудници по линия на НАТО и Европейски Съюз. Обменът на секрети е бил засилен двойно и тройно след началото на военната експанзия на Русия против Украйна. През София са минавали информации и претенции за подпомагане по линия на следствия на съветски компании и жители от листата със наказания на Съединени американски щати и Евросъюза. Ако се потвърди, че част от тези информации са отивали към Москва, това безспорно е огромен проблем, считат нашите източници.

 

Става дума за действия на съветски банки и компании, които по един или различен метод се пробват да избегнат глобите.

 

В случая надали става дума за чист шпионаж, а по-скоро за предаване на класифицирана информация на съветски представители.

 

Възможно е обаче служителят, като умел кадър, да е имал достъп и до информация какви оръжия и техника се създават в наши военни фабрики и каква част и подбор от тях отиват за Украйна. Също и вероятно през кои други страни.

 

Особено значим е въпросът дали " къртицата " в ГДБОП е работил самичък или е имало и други. Освен това следва да се проверяват връзките му с хора от други ведомства и кръгове, от където би могъл да набира значима информация за съветските секрети служби.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР