Все още не е отшумял случаят, при който вицепремиерът Валери

...
Все още не е отшумял случаят, при който вицепремиерът Валери
Коментари Харесай

Валери Симеонов се възмути от БНТ заради излъчен филм

Все още не е отшумял казусът, при който вицепремиерът Валери Симеонов атакува ръководителя на групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер, и той към този момент съумя да откри нов мотив за повишение на звук. Това се вижда от позиция, оповестена във фейсбук профила на Симеонов. Този път тя е против излъчването в неделя вечер по Българска национална телевизия на кино лентата " Откраднати очи ".

Филмът споделя любовна история сред българин и туркиня по време на по този начин наречения възродителен развой и е по сюжет на някогашния публицист от медиата Нери Терзиева.

В декларация Националният фронт за избавление на България остро възразява против следващото лъчение на кино лентата освен това в най-гледаното време. Според партията на Симеонов филмът още с появяването си провокирал спорни реакции, тъй като правел искрено пропагандни внушения. Упреква малкия екран в това, че посредством излъчването се прави " креативно втълпяване " на неистини и операции, водещи единствено до разпалването на ненавист.


Ето и цялостния текст на декларацията без редакторска интервенция. Тя е от профила на Валери Симеонов във " Facebook ". Не бе получена в пощата та " Дневник ", където всекидневно се получават прессъобщенията на партията.

ДЕКЛАРАЦИЯ на Политическа партия " Национален фронт за избавление на България "

Българската " БНТ-Уорлд-Ливе " (?!) против националното достолепие

Политическа партия " Национален фронт за избавление на България " остро възразява против следващото лъчение на кино лентата " Откраднати очи " по канала " БНТ-Уорлд-Ливе " (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време. Филмът третира един комплициран, спорен и мъчителен интервал от близката ни история, който още не е получил съответна историческа оценка – а точно така наречен " възродителен развой ". " Откраднати очи " провокира остри и спорни реакции още с появяването си на екран, тъй като под формата на " художествено произведение " прави искрено пропагандни внушения, като освен това си служи с директни фалшификации. Трагедията с дребната Тюркян се употребява за груба " художествена " неистина – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при митингите на български мюсюлмани против преименуването им. Тази неистина бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното втълпяване посредством филм реализира единствено едно – разделяне и боязън в нашето общество, съмнение сред българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.

Затова, питаме управлението на Българска национална телевизия: За кого бе предопределено това ново лъчение на кино лентата? За българите в чужбина, за българските жители в страната ни? Кой има изгода не от обективно проучване на случилото се, а от " креативно втълпяване " на неистини и операции, водещи единствено до разпалването на ненавист, с изключение на Движение за права и свободи и ДОСТ?
НФСБ напомня, че Българска национална телевизия е българска социална телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И приканва да се спре разпространението на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне до момента в който историците не реализиран консенсус по противоречивия интервал от края на 1980-те години.

В противоположен случай, предлагаме в програмата на " БНТ-Уорлд-Ливе " (?!) да се включи и македонския филм " Трето полувреме " за кръвожадните " бугари ", както и художествено четене на " Митът Батак " на Улф Брумбауер и Мартина Балева.Национален изпълнителен комитет на Политическа партия " Национален Фронт за Спасение на България "
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР