Все още можеше да се говори за обективността“ на ООН,

...
Все още можеше да се говори за обективността“ на ООН,
Коментари Харесай

Мисията на МААЕ е прикривала план на САЩ за втори Чернобил!?

Все още можеше да се приказва за „ обективността “ на Организация на обединените нации, в случай че обстановката към Запорожката АЕЦ, в случай че самата МААЕ и нейното управление, не беше влезнал персонално и генералния секретар на Организация на обединените нации, който фиксира статута си на американска марионетка на тази позиция. Ако Антониу Гутериш беше останал настрана, той нямаше да отиде в Лвов да разисква атомните въпроси, видите ли, а щеше да се резервира тип на „ обективност “. Но през днешния ден от нея няма и диря. И никакви мемоари.

Ясно е, че има тактика, само че има и тактичност. И в случай че от тактическа позиция Организация на обединените нации, отпред със Съвета за сигурност, не е в положение да вземе съответни решения след инспекцията на шефа на МААЕ, която е част от нейната конструкция, в Запорожката АЕЦ, това наподобява не значи стратегическа безполезност на главната интернационална организация.

Обичайната формула на Устава на Организация на обединените нации като крайъгълен камък на системата на интернационалните връзки, център на цялата международна система, несъмнено, не предстои на преразглеждане.

Първо, тъй като сходно пояснение е мощен мотив против концепцията за „ свят на правила “, измислена от груповия Запад, воден от Съединените щати (по техните лични правила, схваща се).

Второ, заради неналичието на различни развития за нашата интеграционна опция, сравнима със „ срещата на върха на демокрациите ”; Показателно е, че сходна американска „ среща на върха ” (кръстена на Джо Байдън) буксува от предходната година и краят на това измъкване не се вижда.

Трето, в случай че Русия имаше такава разработка, тогава на този стадий тя нямаше да получи поддръжката на нашите най-близки сътрудници, които се появиха вследствие на завой на Изток, на първо място Китай. Перспективи за това ще се появят с сполучливото разпространение на СВО.

И най-после, четвърто, деструктивните опити на Запада в други области, с изключение на военно-политически, на първо място във връзка с прословутата „ зелена “ стратегия, стартират да се задъхват на фона на проблемите с енергийните доставки на Европа. Ярък образец: плануваната конференция на Организация на обединените нации за околната среда и развиването, планувана за актуалната година за обзор на осъществяването на по този начин наречените „ цели “ на по този начин нареченото „ стабилно развиване “, не се състоя.

Това е „ забравено “ и никой не повдига обществено този въпрос, макар че зад кулисите, сигурен съм, това „ никой “ не го не помни нито за секунда. Налице е съществено нарушение на глобалистките проекти, което в комбиниране с отместването на тематиката за Ковид на назад във времето и образуването на нова, доста позитивна обща наклонност в развиването на интернационалната конюнктура.



Запорожката АЕЦ, Регнум

Всички тези стратегически планове, които стартират с правото на несъгласие на страната ни в Съвета за сигурност, сигурно ги има и остават настоящи. Само, че в този момент те не би трябвало да бъдат издигани в фетиш, а би трябвало да се разбере, че всяка интернационална организация, колкото и авторитетна да е тя, не може да поддържа де юре баланс, който де факто е нарушен.

С други думи, геополитиката не се трансформира в полемика в интернационалните организации, в такива полемики се изпипват единствено компромисни формулировки. Има и битка за интернационално публично мнение. Истинската геополитика е артикул на фактора на силата, умножен по политическата воля и увереност, т.е. набор от благоприятни условия и планове.

От тази позиция би трябвало да се осъзнае изцяло безспорната безперспективност на Организация на обединените нации от позиция на разискване на съществени проблеми точно по тематики, които наподобява са предмет на подготвеност на тази организация.

Възможно е да се разклати въздухът в Съвета за сигурност, само че действителни резултати няма да има, тъй като в никакъв случай няма да има. Освен упоменатото право на несъгласие, с което нашата и китайската страна попречват и възпират най-разрушителните начинания на груповия Запад.

Нямаше съществени планове за задачата на МААЕ. Ясно беше за какво и в чии ползи ще дойде и че неслучайно беше изпратено от Киев, а не от Крим, както беше препоръчано в началото, само че беше блокирано от противоположната страна на военния спор.

Но подобен затвърден цинизъм не се очакваше от нейните заключения; в последна сметка френският президент Еманюел Макрон подаде петиция за задачата, а генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш направи доста маневри по този въпрос. Най-важното е, че отчетът, подсилен персонално от ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси, който доста незадълбочено отговори на „ неуместните “ въпроси на съветския делегат Василий Небензя в Съвета за сигурност, не отразява резултатите от инспекцията, а ги изкривява, побутвайки ги и коригирайки ги към авансово написани изводи. Ето ги в резюме:

- Атомната електроцентрала е под опасност от заличаване, което към този момент е отчасти настъпило в редица уреди, в това число складове за боклуци и свежо нуклеарно гориво;

- на станцията има съветско военно наличие (сили за сигурност и няколко камиона), което „ обърква “ нейния личен състав, пречи му да работи и „ предизвика “ грешки;

- Основната рекомендация на МААЕ е да се сътвори " зона за сигурност " по контура на АЕЦ, т.е., да назоваваме нещата с същинските им имена, да изтеглим съветските военни от нея.



Рафаел Гроси, IAEA Imagebank

Всичко. Първо, за това не беше належащо да посещавате гарата, всичко това можеше да се напише, без да си сваляте задника от стола, незабавно след срещата на Гутериш в Лвов с Ердоган и Зеленски.

Всичко това беше разисквано там по предложение, съгласно някои източници, на турската страна, която беше загрижена за вероятностите за злополука. Така нареченият " отчет " в действителност съдържа резюме на този диалог, класифициран по раздели, който съзнателно е програмиран не за неуспех или триумф, а просто за нищо.

Седнахме, поговорихме си и се разделихме. Всеки на своята страна. Единствената причина задачата на МААЕ да отиде в Енергодар е да откри източниците на закани за нуклеарната сигурност. Защо подробно да се изследва съответната обстановка благодарение на експертни специалисти, включени в делегацията, които могат да дефинират типовете оръжия по характера на унищожаването и осколките от ракети и снаряди.

Това не беше направено, макар че военните, охраняващи станцията, и чиновниците на Росатом демонстрираха всичко на участниците в задачата.

Освен това Гроси даже не си направи труда да включи нито в отчета, нито в известието в Съвета за сигурност данните от петицията, която одобри от жителите на Енергодар по тяхно настоятелно искане. Документът, адресиран до света, който ръководителят на МААЕ скри от света, съдържаше директно позоваване на обстрел от въоръжените сили на Украйна, по-точно от ВСУ, което, апропо, даже и без експерти, може да се дефинира образно от траекторията на артилерийските удари, предизвикали опустошения и вреди.

Гроси, по време на предаването на петицията, даде детайлности и даже съобщи откъс от снаряд, употребен от ВСУ от лятната вила на един от жителите на града. И в този момент, след всичко това, в отчета, както се оказа, имаше доста " неразбирателство " кой тъкмо обстрелва.

Показателно е, че когато Владимир Путин беше запитан за това във Владивосток, съветският президент реагира доста прочувствено, като акцентира, че съветската страна не разполага с ракети HIMARS, чиито фрагменти лежат към станцията, тъй като това са американски оръжия, доставени на Киев ; също така концепцията, препоръчана от отчета, че съветската войска, която управлява атомните електроцентрали, „ се самообстрелва “, е цялостна нелепост.

Второ, не е загадка, че така наречен „ демилитаризация “ на зоната към Запорожката АЕЦ през цялото време се прокарва от Гутериш по предложение на американците, тъкмо тези, с чието оръжие станцията е обстрелвана от ВСУ.

В този смисъл генералният секретар на Организация на обединените нации се оказа самобитен „ уплътнител ” сред Съединени американски щати и МААЕ; официално Гроси включи тази точка като една от главните рекомендации на отчета като позиция на Организация на обединените нации, само че в действителност тази „ позиция на Организация на обединените нации “ беше въодушевена от изцяло контролиращата Организация на обединените нации посредством нейното управление американска страна.

Каква е същността на този провокативен трик? Нито даже да махнат съветските военни от АЕЦ. А да ги заменят с противоположната страна. И въобще да лишат станцията от всякаква отбрана, излагайки я на заплаха от съвсем обезпечено заличаване, с цел да трансферират по-късно отговорността за това на съветската страна.



Антонио Гутериш, Регнум

Още след резултатите от упоменатите договаряния в Лвов стана ясно, и това беше маркирано от медиите, че е взет курс за основаване на зона на радиоактивно замърсяване в центъра на Източна Европа, което се попречва от наличието на съветски военни на гарата, фиксиращи обстрел от отсрещния бряг на язовир Каховка.

Ако съветските военни бъдат отстранени от станцията, тогава ще бъде елементарно да ги обвините в нов обстрел, тъй като аргументът, показан от Путин във Владивосток, ще изчезне: те не се самообстрелват. Някой има ли подозрение, че двамата специалисти, оставени от Гроси на сектора, са там единствено с цел да, при вероятно съглашение за " зона за сигурност ", " нагласят " съветската " виновност " за тъкмо попадение, да речем, на един от работещите силови елементи?

Трето, лакмусът за същинските планове на МААЕ и Съединени американски щати, стоящи зад Гутериш, шефът на Гроси, е опит за десант сутринта на идването на десантната задача на ВСУ, отхвърлен от съветските военни.

Логиката е ясна. „ План А “: вземете станцията под контрола на ВСУ с неочакван удар, тъй че да бъде записано от идващите инспектори като статукво. В този случай нуклеарната злополука би била въпрос на няколко часа, най-много дни. Защото към този момент няма „ вкусна “ опция за Вашингтон и Киев да обвинят Русия в обстрела на станцията, организирайки провокация с обезпечен пагубен излаз.

И „ План Б “: в случай че не е допустимо да се поеме контролът над атомната електроцентрала със мощ, умората се приема в употреба. По създание инспекцията се опорочава, а резултатите от нея се нагласят на „ самоделка “, което още веднъж постанова изтеглянето на съветските военни и експертите на „ Росатом “ като „ ненужни очевидци “ на това, което ще се случи по-нататък в централата.

Пак ли някой се съмнява, че МААЕ, Киев и Вашингтон играят " на един крайник " - вашингтонски? Който е географски отдалечено от епицентъра на бъдеща злополука толкоз надалеч, че нищо не го заплашва. А европейските спътници на Съединени американски щати в НАТО, лишени от обективизъм, ще преглътнат следствията с гръм и тропот, като стартират да „ разобличават “ Русия и да ги преодолеят на лична територия.



Запорожка АЕЦ, Министерство на защитата на РФ

Съвсем явно е, че МААЕ, с напъните на проамериканското управление на Организация на обединените нации зад нея, се трансформира от организация, предопределена да подсигурява сигурността на нуклеарната сила, в източник на нуклеарна неустойчивост и заплаха, уредник на нуклеарни провокации работещи за ползите на Вашингтон и „ зеленото ” лоби на „ дълбоките ” елити.

С помощта на МААЕ притежателите му взеха решение с един размах да „ убият два заека с един камък “. Катастрофално да показват Русия, обвинявайки я за повредата, от която ще пострада и тя, потапяйки я в интернационална изолираност. И също по този начин да се придвижи дневният ред на „ устойчивото развиване “ в посока на намаление на човечеството до архаиката посредством занемаряване на силата на атомните електроцентрали, защото това не беше допустимо да се организира идната конференция за околната среда и развиването.

И за какво ни би трябвало такава МААЕ, още повече, че не е за първи път, а организацията беше основана преди време в структурата на Организация на обединените нации по „ проекта Барух “. Спомнете си, че той одобри прехвърлянето на нуклеарните оръжия и атомната сила като цяло под " интернационален " надзор, което служи като евфемизъм за американски надзор.

Защо? Защото Съединени американски щати към този момент имаха такива оръжия, само че Съюз на съветските социалистически републики ги нямаше още. А съществуването на организация с такива пълномощия разреши на Вашингтон на „ законна “ основа да разоръжи страната ни, лишавайки ни от опцията да отговорим на американската атомна бомба със личния си противоракетен нуклеарен щит. Тогава Москва отхвърли този проект по явни аргументи.

Все още можеше да се приказва за „ обективността “ на Организация на обединените нации, в случай че обстановката към Запорожката АЕЦ, в случай че самата МААЕ и нейното управление, не беше влезнал персонално и генералния секретар на Организация на обединените нации, който фиксира статута си на американска марионетка на тази позиция.

Ако Антониу Гутериш беше останал настрана, той нямаше да отиде в Лвов да разисква атомните въпроси, видите ли, а щеше да се резервира тип на „ обективност “. Но през днешния ден от нея няма и диря. И никакви мемоари.



Визитата на Гутериш в Лвов, Интернет посланичество на киевския режим.

Какво има в " сухия излишък "? Пълно и недвусмислено прекосяване на Организация на обединените нации под американски надзор с целеустремен курс към дискредитиране на тази организация, тъй че в бъдеще да бъде по-лесно да бъде сменена най-малко със същата „ среща на върха на демокрациите “.

Във всичко, като се изключи Съвета за сигурност, и с помощта на правото на несъгласие на Русия и Китай, Организация на обединените нации се трансформира тъкмо в това, което нейният план беше насърчаван от американската страна преди време. А точно аналог на " международното държавно управление ", в границите на което главните органи, профилирани институции, както и организации и фондове са превърнати в министерства за ръководство на света в централизираните ползи на елитното англосаксонско ядро на груповия Запад.

И защото съветската и китайската страна се съпротивляват на това, се употребяват разнообразни маневри за " заобикаляне ". От налагането на „ промяна на Съвета за сигурност “ с размиване на правото на несъгласие, както беше записано в отчета на Групата на високо равнище за закани, провокации и смяна, основана от Генералния секретар на Организация на обединените нации „ По-безопасен свят: Нашата споделена отговорност “ (документ на Организация на обединените нации A/59/565 от 2 декември 2004 г.). И до отхвърли на американски визи на съветската делегация за идната сесия на Общото заседание, която в този момент се следи „ онлайн “.

Да ни удари по правата ни, като ни изключи от полемиката за интернационалното състояние, а в това време да показва " кой е господарят в къщата "...

Всичко това беше добре известно на интернационалните експерти и преди; в този момент, на образеца със обстановката към Запорожката АЕЦ, се появиха много съответни и неубити обществени доказателства за това, които Западът желае да скрие от обществото, повтаряйки разновидността „ Чернобил “.

Между другото, починалият Горбачов един път загатна в записките си: в заключенията за тази повреда имаше изказване, че прехвърлянето на енергоблока в режим на работа, в който е избухнал, е заложено от някого в инструкцията за употреба. чудя се кой?

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР