Все още кметът на Козлодуй Маринела Николова типично по ГЕРБ-ерски

...
Все още кметът на Козлодуй Маринела Николова типично по ГЕРБ-ерски
Коментари Харесай

Скандал! Кметът на Козлодуй по ГЕРБ-ерски заплашва журналисти от BulNews заради публикация

Все още кметът на Козлодуй Маринела Николова типично по ГЕРБ-ерски си разреши да заплаши публицистите от най-четената медия в Северозападна България. В редакцията на организация BulNews дойде отворено писмо, което трябваше да избърше г*за на амбициозната женица и да оправдае абсурда към придобиването на първокласен джип от 19-годищната й щерка.

Парите не ги миришем единствено! Дъщерята на кметицата на Козлодуй се хвали с нов бляскав джип след съмнителна договорка на общината /снимки/

Вместо обаче да опровергае обществените подозрения, които витаят в Козлодуй към тази договорка, тя си разрешава във всеки ред да ни заплашва, като намерено приканва това да създадат и цитираните в материала компании. Очевидно Маринела Николова желае в медиите да се разгласяват единствено напудрени информации и да бъде неразрешена същинската публицистика.
В интерес на истината организация BulNews спести част от информацията, с която разполага за придобиването и регистрирането на джипа в КАТ Враца. Така да вземем за пример, ще е любопитно за необятната общност кметицата да каже дали първокласното возило въобще е влизало на канала или напряко е получило ВИП обслужване и нови номера? И в случай че е по този начин, кой стои зад нареждането да се наруши законът, с цел да бъде угодено на значимата личност от Козлодуй? Все въпроси, които евентуално ще получат своите отговори по време на предизборната акция през октомври.
Публикуваме буквално полученото в редакцията отворено писмо, подписано от кмета на Козлодуй Маринела Николова и фотографията, изпратена персонално от нея. Обществото има право да знае под какъв напън работят дребното останали същински публицисти, които към момента имат здрав гръбначен дирек.

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми господин Бузов,

постоянно съм държала на истината. Затова и в този момент, в качеството си на кмет на жителите, още повече дължа бистрота и Ви отпущам писмените си опровержения по публикуваната от Вас погрешна и непроверена информация със заглавие: „ Парите не ги миришем единствено! Дъщерята на кметицата на Козлодуй се хвали с нов бляскав джип след съмнителна договорка на общината”, от 05.04.2019 година в Информационна организация Bulnews.bg.
С оповестената информация директно е обиден член 32 от Конституцията по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и член 7 от Европейската харта за отбрана правата на индивида – правото на персонален живот, доколкото се касае за лице, което не е обществена персона, не заема публични и административни постове и длъжности, каквато в тази ситуация е щерка ми. Въпреки, че е елементарно проследимо, осведомявам, че автомобилът на щерка ми е закупен с заем на пазарни цени (51 000 лева).
Непрофесионално и обидно е да внушавате изказвания за връзка на публични поръчки на Общината с правото на щерка ми да има автомобил. Твърденията Ви освен не са потвърдени, само че и нямат нищо общо с истината. Всяка една от процедурите, които се организират в Община Козлодуй, са според законовите условия и напътствията на специалисти, зад чиято подготвеност и професионализъм стоя. Те са обществени и всеки може да ги ревизира.
Вярвам, че фирмите, чиито имена цитирате, също ще потърсят отговорност от Вас за уронване на положителното име и престижа им, тъй като досега не ми е известно да съществуват данни за нередности в работата им.
Намеците за съгласуваност на Общината с съответни компании и ползи ще отдам на недобрата подготовка на автора(ите) на обявата, непроверени данни и липса на проявен професионализъм, за което имам вяра, висшестоящите в медията ще потърсят отговорност. Искрено се надявам в този случай публицистите да са били подведени и да са показали непрофесионализъм. Обратното, бих тълкувала като злоумишлена офанзива против мен и администрацията, произлизаща от привършване на договорните връзки на 11.03.2019 година сред община Козлодуй и „ Мастър медиа груп” ЕООД, притежател на Bulnews.bg.
Настоявам за издание на това опровергаване и обществено опрощение от Ваша страна във връзка със ценене на моите цивилен права и тези на щерка ми. В противоположен случай ще бъдем принудени да сезираме Съда и Национален съвет за журналистическа нравственос.

С почитание,
Маринела Николова
Кмет на община Козлодуй
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР