Все едно, че печаташ пари: с пандемията от Ковид-19, която

...
Все едно, че печаташ пари: с пандемията от Ковид-19, която
Коментари Харесай

Китайски предприемач: Да правиш маски, е все едно да печаташ пари

" Все едно, че печаташ пари ": с пандемията от Ковид-19, която визира всички континенти, доста китайски индустриалци се впуснаха в доходоносното произвеждане на маски, с цел да задоволят бързо възходящото търсене, написа вести.бг.

В разгара на рецесията в Китай Гуан Сюндзъ построи цех за... 11 дни, с цел да създава маски N95, които могат да предпазят от болест всеки, който ги носи.
С преодоляването на епидемията на китайска територия и внезапното повишаване на случаите на болест в чужбина, този 34-годишен бизнесмен в този момент се е насочил към нови пазари като Италия - страната с най-вече жертви в света от новия ковид.

В Китай е цялостно с такива бизнесмени като него: през първите два месеца на 2020 година, страната записва 8950 нови производителя на маски на своя територия, съгласно уеб страницата за информации за китайските компании Тиенянча.

След блокадата в края на януари на централната провинция Хубей, епицентър на епидемията, броят на новите случаи в страната прогресивно понижа. Но ковид от този момент болести над 400 000 души по света. Една международната пандемия, която докара до повишение на търсенето на защитна екипировка.

" Една машина за произвеждане на маски се трансформира в същинска печатница на пари ", споделя на Шъ Синхуей, шеф на продажбите на основана в Дунгуан в Южен Китай компания. Цените му се усилиха от по-малко от един евроцент преди до няколко евроцента на численост.

" Произвеждаме по 60 000 до 70 000 маски на ден. Това е като да произвеждаме пари ", обобщава той.

Ци Гуанту влага над 50 милиона юана (6,5 милиона евро) в завода си, намиращ се също в Дунгуан. Той работи 24 часа в денонощието.

" Да си върнем направените вложения не е проблем ", твърди Ци Гуанту: той е получил 200 поръчки на обща стойност 100 милиона юана (13 милиона евро). " Машините за произвеждане се амортизират за 15 дни ", споделя със удовлетворение той.

Йоу Лисин пък в никакъв случай не е стъпвал в цех за маски. Но надушвайки спекулация, той решил да се впусне в бизнеса. Десет дни по-късно той към този момент е почнал да продава първите машини за произвеждане за маски

" Спях единствено по два-три часа дневно ", с цел да проработи предприятието ", споделя той.

Нетърпеливи клиенти минавали даже през нощта в завода му, с цел да бъдат сигурни, че ще могат да си получат допустимо най-бързо поръчаните машини, прибавя той. Шефове на текстилни компании внезапно се пренасочиха към производството на маски, добавя той.

" Те бяха получили поръчки, които не можеха да изпълнят първоначално поради липса на индустриален потенциал ", изяснява Йоу Лисин.

Световният дефицит на маски също стана причина за внезапен скок на цените на суровините.

Според Гуан Сюндзъ цената на плата за производството на маски скочи от 10 000 на 480 000 юана на звук (от 1300 на 62 000 евро).Производителят на маски Ляо Бяо трябваше да води същинска битка, с цел да му бъдат доставени аварийни елементи за неговите машини, поради пътните блокади в разгара на епидемията.

След като машините били съединени, той трябвало да ги подложи на експертиза на цена 10 пъти по-висока от естествената. Но макар високите цени, секторът си остава значително на облага.

Според формалните данни Китай създава всекидневно 116 милиона маски. Голяма част от тях са предопределени за експорт.

Гуан Сюндзъ споделя, че е пратил един милион маски в Италия. Шъ Синхуей твърди, че е получил над 200 поръчки от Южна Корея и Европа.

" Първият пик на поръчките беше в средата на февруари. Сега с разпространяването на пандемията идва втората вълна на поръчките ", изяснява Шъ Синхуей.
Ляо Бяо се пробва също да изнася в Европа и Канада.

" Поръчките на маски понижиха в Китай. Вече имаме остатък, с цел да оказваме помощ на други страни ", акцентира той. " Ние сме подготвени да им помогнем ", прибавя той.

Но няма ли секторът да стане жертва на свръхпроизводството след края на епидемията? Гуан Сюндзъ не има вяра в това. " Повечето хора ще придобият навика да носят маска ", убеден е той.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР