Всъщност кворум е необходимия брой гласуващи-повече от половината от всички

...
Всъщност кворум е необходимия брой гласуващи-повече от половината от всички
Коментари Харесай

Татяна Данчева: БСП най-вероятно е против закриването на спецсъдилищата. Аз съм за НСО да охранява главния прокурор

Всъщност кворум е нужния брой гласуващи-повече от половината от всички членове на някакъв корпус. Като гладуват 61 от записаните, те могат с 30 да одобряват закон. Парламентаризъмът стартира с това с какъв брой гласа се одобряват закони. Вчера ръководителят на Народното събрание до към 1 часа твърдеше, че трябват 121 индивида. След гълчавка от Тошко Йорданов тя напусна Народното събрание.

Това, което се развихри е, че двата законопроекта бяха гласувани със 101-102 гласа. Росица Кирова одобри, че няма признат закон. Вярно е, че част от депутатите на ГЕРБ влизаха, маркираха се и напускаха залата. Има Такъв Народ нямаше по какъв начин да не кажат, че законът е признат с по-малко от 121 гласа. Днес председателката одобри да се направи трето гласоподаване. Това беше една осъждана процедура. Това е неуместно, това е все едно да се върне един мач.

Смятам, че хората, които преди нас заемаха нашите столове, ни дадоха образец. Изисква се консолидация на парламентарното управление, без значение дали става дума за наш или за ваш закон.

Не може да се изсулиш от пленарна зала и да оставиш най-неопитния да управлява съвещанието. Не й се извиних, сподели тя във връзка обидата „ пудел “ към Ива Митева.

Относно опасността към Ива Митева тя сподели: „ Добре, обадил се някой в Министерство на правосъдието. Смятам, че първо местата, които заемаме, допуска по-спокойна реакция. Да сте ме чули да се оплача?! Високите етажи на българското общество са ветровити. Хората са високи дървета, брулени от вятъра и ниски шубраци, препикавани от зайците “.

Кучето е заровено в спомагателните лица за защита. Борисов и Доган години наред бяха охранявани, без да има мотив за това. Цвета Караянчева употребява единствено колата. По отношение на основния прокурор, аз която съм един от най-големите последователи на остраняването му, съм за това да бъде охраняван от НСО.

Българска социалистическа партия най-вероятно е срещу закриването на профилираните съдилища. Същото е и за Бюрото на Гешев и за прекосяването му към Министерство на правосъдието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР