Всъщност, ако трябва да съм сериозна, ще ви кажа, че

...
Всъщност, ако трябва да съм сериозна, ще ви кажа, че
Коментари Харесай

Майката на Емил Шарков: Искам оставката на Борисов, ако ще и 1000 лева пенсия да ми даде!

„ Всъщност, в случай че би трябвало да съм сериозна, ще ви кажа, че единственото, което желая от Бойко Борисов е оставка. Ако ще да ми направи 1000 лева пенсията, ще се откажа от нея, единствено и единствено той да си замине. “

Това сподели пред Фрог нюз Ваня Рибчева-майка на убития в Лясковец командос Емил Шарков. Почернената жена е пенсионерка и тя реагира остро на решението на пенсионерите да се дадат по 50 лв.. Ето какво изясни Рибчева:

Г-жо Рибчева, през днешния ден Борисов още веднъж презентира новината, че дава на пенсионерите по 50 лв.. Като пенсионер зарадва ли ви тази новина? Как гледате на решението да бъдете подкрепена с тази сума и през идващия месец?

Премиерът Бойко Борисов много бърка, в случай че си мисли, че с такива дребни неща може да купи хората. Ако ще и до края на годината да ги дава тези 50 лв. на месец, няма да стане. Научих, че в началото ръководещите са взели решение да дадат по 150 лв.. Но няма да ги получим вкупом, а ще ги разпределят по малко. Защото несъмнено са решили, че ние-възрастните сме изгубени и ще решим да ги изхарчим едновременно. А като ни ги дават “ на час по лъжичка ” ще си имаме пари. Хитро, нали. Всъщност, в случай че би трябвало да съм сериозна, ще ви кажа, че единственото, което желая от Бойко Борисов е оставка. Ако ще да ми направи 1000 лева пенсията, ще се откажа от нея, единствено и единствено той да си замине.

Министър-председателят усили заплатите на доста държавни служители. Предложи да се свика Велико народно събрание, с цел да се промени Конституцията. Смятате ли, че сходни дейности ще покачат доверието в ръководството на кабинета “Борисов 3 ”?

Парите в един миг ще свършат. Нали има гласуван бюджет за страната, където е казано какви ще са приходите и разноските. Той нито един път не сподели в осъществяване на бюджета ние вършим това и това. Той постоянно акцентира: “Аз давам пари на еди кого си ”. Това е неприятна характерност на неговото ръководство. В една страна се гласоподават закони и се съблюдават. Друг е въпросът до каква степен са съответни законите, които се одобряват от това Народно събрание. Всичко в ръководството на страната наподобява безредно. Сякаш някой е натиснал копчето за автопилот. И преди съм казвала, че Борисов не е визионер. Той не става да общественик, тъй като не вижда какво би трябвало да се прави за 5 години напред. За 10 пък въобще да не приказваме. Бойко Борисов гледа какво му се сервира отсреща и просто реагира интуитивно. Той сътвори 100% властническо ръководство. Такова чувство не съм имала за страната и по времето на Тодор Живков даже.

Не се ли притеснявате от прогнозите на премиера, че ни чака доста тежка зима? Плашат ли ви неговите думи?

Този човек доста лъже. Някой път и да реши да каже истината, ще пропусна да му допускам. Бойко Борисов говори каквото му пристигна на момента. Спомням си, че отново пътуваше за някъде. Направи три спирки. На първата сподели, че дава 3,5 млн. лева До последната цифрата беше набъбнала на 7 млн. лева И това единствено в границите на няколко часа. Той за всичко по този начин си приказва, като стартира от международната политика та стигне до заболяванията. Изважда тематики, с цел да занимава хората и да ги отвлича от главните проблеми.

Защо съгласно вас Борисов не подава оставка, откакто съгласно социологически изследвания рейтингът му е понижен на 20%?

Той си знае, че без властта е нищо. Затова се държи с всички сили за нея. Гледа да е комфортен и за тези, които го държат на власт. Дали ще ги назовем задкулисие или нещо друго, е без значение. Този човек е подвластен тотално. Има на трупчета един куп каузи в прокуратурата. Ако пристигна друго държавно управление аз персонално ще повдигна няколко въпроса към него.

Бихте ли ги споделили?

Направих всичко допустимо, с цел да извадя истината за гибелта на сина ми. Скоро ще станат 7 години от гибелта му. Исках да се назоват виновните хора, довели до нещастието. Делото беше безспорна подигравка. Нищо не беше като хората – нито следствието, нито правосъдния развой. Сега очаквам решение в Европейски съд по правата на човека. Имам доста неща да диря, които те замазаха. Искам дебело да подчертая, че отношението ми към Борисов и неговото ръководство не е обвързвано със убийството на Емо в Лясковец. Смятам, че България не заслужава такива управници. От 89-та година се занимавам с политика. Опитвала съм се да оказвам помощ с каквото мога на демократичните процеси.

Разбивате опорната точка ва властта, че тези, които са срещу ГЕРБ и властта, са наложително червени.

ГЕРБ не са демократи. Те са едно от крилата на Българска комунистическа партия. Оттам произлязоха Българска социалистическа партия, АБВ-та, всякакви тирета и други всякакви. Истинска демократична партия може би занапред ще се появи у нас. Дори и за СДС-то се разбра, че е било “заразено ” с сътрудници на Държавна сигурност. На процедура още не сме имали същинска дясна партия, за каквато бленувам. Дай Боже Борисов да си подаде оставката, т. е да го сринем, тъй като не разгадавам на неговата благосклонност. И по-късно хората да си отворят очите и да гласоподават за десен политически индивид.

Преди години имахте проблеми с дребното жилище на МО, което ползвахте чартърен. Вдигна се доста звук, откакто се разбра, че желаят да ви изгонят. Как се позволи казуса?

Министерство на защитата направи предложение квартирата, в която съм настанена да се размени с друга на община “Люлин ”. И като извънредно нуждаеща се да остана в нея чартърен. Кметът на общината даде на МО ключ на друга сходна квартира, с цел да стане замяната. Това нещо, обаче трябвше да мине през решение на министерски съвет и за минути да го гласоподават. Познайте какво стана.

Интересно е да научим.

Сигурно има 4 години това предложение стои и чака да влезе в дневния ред на едно жалко съвещание в тъпия Министерски съвет. И нищо не се прави. В момента аз нямам нито контракт с МО, нито с общината. Ей по този начин увисвам във въздуха. И по този мотив желая да попитам Бойко Борисов дали това им е грижата за пенсионерите?! Аз си мисля, че те си викат: “Абе тази е на 70 години, какво ще го решаваме този въпрос. Тя след някоя година ще почине и нещата ще се решат от единствено себе си. Действат на правилото: “Няма човек, няма проблем ”.

Интервю на Катя Илиева

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР