Времеви хоризонт на живота на новосформираното 49-о Народно събрание е

...
Времеви хоризонт на живота на новосформираното 49-о Народно събрание е
Коментари Харесай

Радев обещал на ПП/ДБ парламентът да работи поне до 15 юни

Времеви небосвод на живота на новосформираното 49-о Народно заседание е подсигурил президентът Румен Радев при диалозите си с втората политическа мощ - " Продължаваме промяната/Демократична България ".

Това съобщи в отговор на въпрос на съпредседателят на " Промяната " Асен Василев .

" Има един по-голям въпрос, който също бе дискутиран - с времето. Времето на един бюджет лишава най-малко 4 седмици и то, в случай че е квалифициран от кабинет с поддръжка в Народното събрание, другояче - 5 до 6 седмици. Което значи, че дори при внасяне на бюджет идната седмица, отиване най-малко на 10-15 юни за приемането на бюджет. (...) Това, което дискутирахме и президентът също сподели, е, че най-малко до 15 юни Народното събрание би трябвало да действа, с цел да може да бъде признат бюджет ", сподели Василев.

И посочи - прогнозният най-малък живот на този парламент ще е доникъде на юни, даже и да няма образувано постоянно държавно управление с първите два мандата . Уточняваме, че при несполучлив трети мандат, гласи Конституцията, президентът е задължен да разпусне Народното събрание.
 Радев се заяде с ПП/ДБ по обвинявания за
Радев се заяде с ПП/ДБ по обвинявания за " подтикване към избори "

Коалицията отхвърля първи мандат, само че е подготвена да направи държавно управление с втория

" Макар и да няма кабинет, страната няма по какъв начин да остане без бюджет. Независимо дали има или няма кабинет, това се прибавя към основните цели, които към този момент бяха заложени в основата на работата на Народното събрание. "

В началото на късото въведение пред медиите след консултациите и преди новината, поднесена от Асен Василев, съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков буквално преповтори казаното от него и съпартийците му при откритата част при започване на срещата с президента (колко значим е бюджетът и създаденият пакет закони, както и че ПП/ДБ няма да поддържат ГЕРБ).

" В този парламент показахме малко по-различна политика с това, че се изведоха целите. И се веселя, че в първите дни на този парламент всички осъзнахме, че по тези съществени цели нямаме различие. Това би трябвало да бъде новият стандарт в политиката - че това, което споделяме, това ще вършим. Ние ще бъдем градивни, само че първия мандат не можем да подкрепим , тъй като по този начин сме декларирали пред нашите гласоподаватели. При втория мандат ще бъдем градивни и за разлика от предходното Народно заседание ще предложим кабинет ", сподели Петков след думите на Василев.
 Никола Стоянов мълчи за бюджета
Никола Стоянов мълчи за бюджета

Все още нямаме бюджет за 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР