Времето на тупането на топката е приключено, каза той. Според

...
Времето на тупането на топката е приключено, каза той. Според
Коментари Харесай

Решено! Ето Каква Е Съдбовната Позиция На България За Бъдещето На Северна Македония!

Времето на тупането на топката е завършено, сподели той. Според Каракачанов македонците се подигравали с нас.

Страната ни ще сложи условия на Северна Македония, стана ясно от думите на водача на Вътрешна македонска революционна организация. Той удостовери, че желанието ни е Македония и Албания да вървят дружно при договарянията за банкет в Европейски Съюз.

Премиерът Бойко Борисов благодари за срещата на президента Румен Радев. До през вчерашния ден говорихме, че сме един народ, дано приемем, че сме приятелски нации, акцентира министър-председателят. Борисов прикани да спре продължаващата братоубийствена война на пропагандата в Северна Македония. Борисов не желае точно ние да стопираме югозападната ни съседка за участие в Европейски Съюз. Ако това стане, би било записано в историята.

Иначе България желае Македония и Албания дружно да влязат с общността. Никога не сме казвали, че абсолютно поддържаме влизането им в Европейски Съюз, посочи министър-председателят. Той упорства за незабавни срещи сред България и Северна Македония, написа нюз.бг.

Нека да спрат да си играят с историята, с предишното и да се концентрират върху бъдещето, посъветва Бойко Борисов.

Влизането на Северна Македония в Европейски Съюз е значимо, само че това няма да стане за наша сметка, отсече министър председателят. ГЕРБ и Оперативна програма били единни в позицията си. Каракачанов като воевода е по-твърд, шамарите са му в речта, ние сме по-дипломатични, разясни министър председателят.

Той посъветва македонците да не пропиляват шанса си за участие в общността.

Борисов захапа и опозицията, защото не били изпратили своите водачи на срещата, макар значимостта на тематиката. Представител на Българска социалистическа партия на срещата при президента бе Кристиян Вигенин, зам-.председател на Народно събрание и някогашен външен министър. Той изясни, че поради незабавния порядък на привикване на срещата водачът на левите Корнелия Нинова не могла да участва, защото имала авансово поети задължения.

Според Вигенин срещата е била значима, защото е неприемливо по такива тематики да има разнобой в държавното управление. Според него Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева са на противоположни позиции. В обстановка сме, че изрично би трябвало да заявим своите позиции, счита аленият народен представител. Страната ни е за участие на Македония в Европейски Съюз, само че не и абсолютно.

Вигенин чака позиция на кабинета. И социалистите щели да дадат своята позиция по тематиката. Българска социалистическа партия има градивна позиция, счита той.

Преговорите с Македония не значат участие в Европейски Съюз, а самото присъединението било дълъг развой. Левите чакат добросъседски връзки от страна на югозападната ни съседка.

Припомняме, предходната седмица президентът свика незабавна консултативна среща по тематиката Северна Македония, откакто стана ясно, че последната среща на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси, която се състоя на 13 септември, беше избрана като " най-безплодната ", защото на нея още веднъж не бе реализирано единогласие по отношение на въпроса с Гоце Делчев. В последно време договарянията за общата история на България и Македония започнаха да буксуват.

Още преди месеци вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов първи оповести, че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи. Той прикани страната ни да сложи ултиматум на Македония - в случай че те не се примирят с въпросите от общата ни история, България да не поддържа Македония за Европейски Съюз, а през вчерашния ден даже и загатна, че Вътрешна македонска революционна организация може да излезе от ръководството. Според него Македония единствено употребява България за участие в Европейски Съюз и НАТО.

Възлово се оказа отводът на България да одобри двете страни дружно да празнуват празника на именития деятел и идеолог на Вътрешна македонска революционна организация Гоце Делчев на датата 7 октомври, когато костите му са предадени на Скопие от Георги Димитров.

На 1 август 2017 година страната ни подписа със Северна Македония Договор за добросъседство. Две години по-късно на среща на двамата държавни глави в Познан Борисов и Заев бяха единомислещи, че подписването на Договора е довело до позитивен подтик в партньорството сред двете страни и е асъдействало за разрешаване на спора с името на западната ни съседка и сключването на Преспанския контракт - контракта с Гърция, който докара до приемането на името Северна Македония и отпуши пътя на западната ни съседка към Европейския съюз и НАТО.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР