Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се

...
Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се
Коментари Харесай

Синоптиците изненадаха с лоша прогноза за уикенда

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в западните региони от страната ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.
-->
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури: 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През почивните дни въздушната маса още веднъж ще се лабилизира. Още преди обяд в събота над северозападните региони, до вечерта над по-голямата част от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, а в неделя, основно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; явленията ще не престават до среднощ, през втората половина от нощта краткотрайно ще затихват. Най-голяма възможност за местни интензивни и обилни по количество превалявания има в северозападната половина от страната. Ще има градушки. По-малка е вероятността за превалявания по Черноморието и в югоизточните региони. Вятърът в събота краткотрайно ще се ориентира от северозапад, само че бързо ще се смени със североизточен, сдържан. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В началото на новата седмица ще има повече слънчеви часове, а след обяд на по-малко места ще превали и прегърми, само че от вторник още веднъж се покачва вероятността за краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии в западната половина от страната, интензивни в планинските региони там. Възможни са градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан, с източна съставния елемент. Температурите още веднъж ще се покачат и в по-голямата част от страната ще надвишават 25°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР