Времето днес ще бъде предимно облачно. Ще има почти повсеместни

...
Времето днес ще бъде предимно облачно. Ще има почти повсеместни
Коментари Харесай

Какво ще е времето днес и в идните дни

Времето през днешния ден ще бъде най-вече облачно. Ще има съвсем повсеместни превалявания от дъжд. Главно в Централна и Източна България ще се развиват гръмотевични стихии и тук-там там количествата на дъжда ще са обилни, чакат се и градушки. С до сдържан северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух, а при гръмотевични стихии вятърът ще се усилва и ще трансформира посоката си. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, оптималните – сред 15° и 20°. Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд. Ще се развият и гръмотевични стихии. Вятърът ще е слаб от север-североизток, по здрач ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е облачно, с превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. В масивите от Централна и Източна България ще се развият гръмотевични стихии и тук-там там преваляванията ще са значителни. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 10°, на 2000 метра – към 4°.

В понеделник ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в Централна и Източна България ще има превалявания и гръмотевични стихии, краткотрайно интензивни. Остават изискванията за градушки. В Западна България преваляванията ще спрат, облачността ще понижава. Вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, в източните региони – от север-северозапад. Ще бъде относително хладно с минимални температури сред 7° и 12°, оптимални - най-вече сред 15° и 20°, малко по-ниски в Североизточна България, където се чакат и по-съществени по количество превалявания. Във вторник в по-голямата част от страната ще е без превалявания, с променлива облачност. Вятърът за малко ще е от юг, само че още веднъж бързо ще се обърне от запад-северозапад, слаб до сдържан. Сутрешните температури ще се намалят, изключително в котловините на Западна България – ще бъдат до 2-3°, в останалата част от страната – сред 6° и 11°. Дневните ще се покачат с 4-5 градуса. В сряда облачността ще е по-често забележителна, на доста места от север на юг ще има и валежи; в обособени региони след обяд е допустимо да прегърми. Дневните температури още веднъж ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР