Времето: Днес ни чака застудяване и дъжд.Вятърът ще се ориентира

...
Времето: Днес ни чака застудяване и дъжд.Вятърът ще се ориентира
Коментари Харесай

Времето: Днес ни чака застудяване и дъжд

Времето: Днес ни чака захлаждане и дъжд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и  с него ще нахлува леден въздух .

Ще  завали дъжд , който през нощта против събота в Северна България и високите западни полета,  ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

По  Черноморието  ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на намаляване.

Над  планините  ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра – към 3°.

В събота  студеният въздух ще обхване цялата стран а. Ще бъде облачно, с  валежи най-вече от сняг ; в Южна България преди обяд към момента от дъжд, само че със захлаждането и там дъждът бързо ще минава в сняг.

Има нараснала възможност тук-там, основно в Предбалкана и в Югозападна България,  количествата да са обилни, ще се образува и снежна завивка, в обособени региони достигаща 20-25 cm , в планините – до към 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход: утринните сред 1° и 6°, към 14 часа – към този момент сред минус 4° и 1°. През нощта против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират, най-късно – сутринта в неделя – в Рило-Родопската област.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР