Времето днес и утре в по-голямата част на страната ще

...
Времето днес и утре в по-голямата част на страната ще
Коментари Харесай

Червена Тревога, В България, Вижте Какво Стана В Гърция!!! Адът Ще Се Изсипе В Най-Рисковия Български Регион Само След

Времето през днешния ден и на следващия ден в по-голямата част на страната ще остане типично за късната есен. Ще бъде най-вече облачно, със слаби валежи от дъжд или ръмеж.

Температурите ще са към нормалните за интервала, от 7 до 12 градуса.
В неделя от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Студената пенетрация от север-северозапад ще засилва намиращата се южно от страната ни област на ниско атмосферно налягане и по Егейското крайбрежие, проливните зони и Южното Черноморие ще се основат условия за по-съществени превалявания.

Обстановката е много комплицирана, а количествата, продължителността и разпределението по региони на преваляванията зависят от многочислени фактори, само че моделите занапред предвиждат основни превалявания, от порядъка на 30-40 литра на квадратен метър за половин денонощие, за крайните югоизточни елементи на страната ни.

Най-значителни превалявания ще има в неделя преди обед и след краткотрайно спиране - през нощта против понеделник и в ранните утринни часове в понеделник.
В някои източни региони ще вали, към този момент по-слабо и в понеделник, а прекъсване на преваляванията ще настъпи към вторник.



Карта на предстоящите превалявания за 6-часов интервал в понеделник заран.
Източник: meteoinfo.by, въз основа на английския модел UKMO.

В западната половина на страната валежите ще са по-слаби, само че по високите места, включително в регионите на София, Перник, Трънско и Предбалкана, поради ниските температури ще превали и сняг и е допустимо образуването на нетрайна, краткотрайна снежна завивка.

В Дунавската низина ще бъде прохладно,с краткотрайно мощен вятър от северозапад.
В източните региони вятърът ще бъде мощен, от север, а по морския бряг не са изключени и бурни пориви.

Температурите в понеделник и вторник ще бъдат от малко над нула градуса по най-високите западни полета до 6-8 градуса в Дунавската низина и Тракия.

Според предварителните упования на централите, това захлаждане ще бъде относително малко и през втората половина на идната седмица температурите ще се покачват.

За настояща информация следете прогнозите ни в идващите дни, а по отношение на предизвестията за рискови метеорологични феномени - информациите на Национален институт по метеорология и хидрология в медиите и на интернет уеб страницата на института.

В планините относително подобаващ за преходи при добра екипировка и опитни водачи, ще бъде съботният ден.

В неделя към този момент вятърът ще се усилва, в междинните и високи елементи ще превалява сняг, а вятърът ще се усили.

В понеделник и вторник в планините ще бъде доста студено и прохладно, а изискванията за туризъм - рискови и несъответствуващи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР