Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов ще смени всичките

...
Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов ще смени всичките
Коментари Харесай

ЧИСТКА: Сарафов сменя зам.-главните прокурори

Временно изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов ще смени всичките зам.-прокурори. " Тези, които подчиниха прокуратурата в персоналния си интерес или в този наИван Гешевтрябва да намерят своето място и предопределение другаде. Очаквам поддръжка от министъра на правосъдиетоАтанас Славов ", сподели още и.д. основен прокурор, съобщи " Телеграф ".

" Те демонстрираха своята персонална обвързаност къмИван Гешев, в това число във връзка с тези практики, който битуват в прокуратурата. Не смятам, че сегашните зам.-главни прокурори могат да бъдат отделени от Гешев. След като той не е част от прокуратурата, те не могат да останат и да извършват длъжността си, уточни Сарафов.

По думите му прокуратурата би трябвало да се почисти освен от неприятни практики, само че и от тези, които ги основават.

Относно обновените каузи от прокуратурата, в това число следствията, по които се желаеха депутатски имунитети, Сарафов разяснява: " Ще се допита до сътрудниците си от прокуратурата и в случай че би трябвало, ще се назначи проверка, с цел да се види какво е свършено по тези каузи. Ревизията би трябвало да обхване работено ли е ритмично по тези каузи, събирани ли са доказателства, има ли срочност, качество и равномерност в следствието. В обществото останавпечатление, че по някои от тези каузи, и по други, не е работено години ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР