Временно е ограничено движението в двете посоки по път III-8653

...
Временно е ограничено движението в двете посоки по път III-8653
Коментари Харесай

След обилни валежи: Река Арда преля, сложна обстановка в Кърджалийско и Смолянско

Временно е лимитирано придвижването в двете направления по път III-8653 Китница – Русалско при км 20 в област Кърджали заради разлив на река Арда с наводнение на пътното платно и моста при с. Китница, осведомят от АПИ.

" Мостът на с. Китница още веднъж е залят в резултат на продължаващия втори ден пороен дъжд и хората са откъснати от света ", съобщи пред кметът на Ардино Изет Шабан.



Шабан е свикал спешния щаб и в общината се чака да бъде оповестено отчасти бедствено състояние .

Към момента хората могат да се придвижват от и до селото единствено пешком - по въжен мост , който остава единствен вид за достъп до Русалско.



Сложна е и пътната конюнктура в Смолянско . Временно придвижването по път III- 863 в сектора Малка Арда – Баните при км 28+500 се реализира в двете посоки в една лента заради паднала скална маса. Движението е сигнализирано с пътни знаци.

Временно придвижването по път III- 863 в сектора Соколовци – Момчиловци при км 0+700 се реализира в двете посоки в една лента заради паднала скална маса. Движението е сигнализирано с пътни знаци.

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград през последните два дни, заяви във Facebook кмета Мирослав Янчев. Водите в язовир Златоград приближават кота преливник. Нивото на река Върбица е в границите на речното корито и няма заплаха от разливи, към сегашния миг, добавя Янчев.


  В резултат на проливните дъждове има паднали земни маси на уличното платно в с. Ерма река и с. Аламовци. В с. Старцево преля улук и наводни гараж, а в Долен е пропаднала подпорна стена в частен парцел, като е нарушила покривна структура в различен частен парцел.
Общински екипи разчистват засегнатите от разрушителното прииждане терени, прецизират от общинската администрация. Валежите в Златоград и района единствено за последното денонощие са 122 л/кв. м, съгласно данни от Метеорологичната станция на връх Рожен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР