Временният треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните цели пред

...
Временният треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните цели пред
Коментари Харесай

Топузаков: Tрябва да си вземем всички мачове до края на редовния сезон, за да си гарантираме мястото в топ 6

Временният треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните цели пред тима, който на следващия ден излиза в домашен мач против Берое в 27-ия кръг на Първа лига. Бившият централен бранител съобщи, че задачата е да се завоюват всички мачове до края на сезона, с цел да се подсигурява мястото в топ 6. А по-късно да се нападат и позициите по-нагоре.

Топузаков приказва и за бъдещето си в клуба, като този въпрос го остави отворен за решение в ръцете на ръководителите на 26-кратните първенци на България.

" Имаме проблеми с контузии, с изключение на трайно контузените Билал Бари и Кристиян Димитров, също по този начин Илиан Стефанов е малко по-далече от завръщане в главната група. Хосе Кордоба също ще бъде преценен в идващите 24 часа до мача дали ще може да вземе присъединяване ", изясни каква е обстановката в съблекалнята Топузаков.

" Със сигурност – да не споделям, че сме задължени, само че би трябвало да покажем по-доминираща игра пред противниковата врата, да създадем повече положения. Защото в последна сметка би трябвало да печелим мачове и точки, с цел да бъдем покрай задачата, която сме си сложили, близо в топ 4. Защото всеки един мач може да донесе позитиви, както и негавити. Мисля, че сме готови и задоволително стимулирани, с цел да покажем пред нашата аудитория и с тяхната поддръжка, да се превъплъти в офанзивна игра, изясни младият експерт.

" Съставът ще бъде селекциониран от хората, които са в топ-форма сега ", изясни Топузаков. И като се добави, че има и много проблематични футболисти, то той самичък подсказа, че изборът за стартовия състав не е огромен.

" Трябва да си вземем всички мачове до края в постоянния сезон, с цел да си подсигуряваме и място в топ 6, и по-нагоре в четворката. Естествено, че всеки се бори за това. От на следващия ден започваме с съперник, който не споделям, че се бори за оцеляване, само че си има своята история. И няма да ни даде нищо безплатно. Искам да създадем по този начин, че почитателите да се гордеят с този тим, а това минава през победи ".

" Във футбола постоянно има рискове и опасности. Ако ние не изглеждаме по положителния метод, в случай че не си вкарваме ситуациите, в края на сезона ще получим това, което заслужаваме. Ние сме в такава позиция, би трябвало да си печелим мачовете и подвластен от други условия. Но желая да покажем, че имаме желанието да печелим всеки един мач ".

" В клуб като Левски няма по какъв начин да няма напрежение ", изясни Топузаков на въпрос дали всички се оправят с напрежението след проблемите отвън терена, а последвалата оставка на Станимир Стоилов няма по какъв начин да има и един положителен колорит. " Или издържаш на него и продължаваш, или се отказваш и отпадаш от играта, както се споделя. Няма нещо, което да ме тормози. Още една седмица, която мина като работа с футболистите, преодоляваме катаклизмите. Тяхната работа е да играят и да се концентрират върху мачовете. Аз съм ОК, без значение къде съм в структурата на клуба Левски. Имам да давам доста на Левски, тъй като съм получил ".

След това той изясни, че са взети ограничения и за пропуснатите дузпи, които костваха доста точки на отбора. Последният образец беше от " безконечното дерби " с ЦСКА, когато опитният Ивелин Попов не съумя в последната минута да вкара от 11-те метра.

" Да, взели сме ограничения за дузпите. Двама съм определил. След подготовка остават и бият по 20 дузпи. Всичко е въпрос на тренировки, на труд, само че с доста повторения и тренировки, в това отвношение се ще подобрим ".

" Дали съм имал диалог с Наско Сираков след дербито? Почти всекиднедно, по няколко часа, освен след ЦСКА. С Наско и с Даниел Боримиров непрекъснато обсъждавме спортни неща, формата на момчетата. Когато се приказва за футбол, и 24 часа няма да стигнат. До там се изчерпват моите пълномощия. Срещи със спонсори не е в моя сектор, в никакъв случай не съм го целял. Но с тях двамата се приказва за всевъзможни въпроси. За бъдещето и думите на Сираков и Боримиров – единствено времето ще покаже. Ръководството ще вземе най-хубавото решение ", приключи Топчо.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР