Временният селекционер на националния отбор по футбол на Гана Ото

...
Временният селекционер на националния отбор по футбол на Гана Ото
Коментари Харесай

Селекционерът на Гана се закани: Можем да победим всеки!

Временният селекционер на националния тим по футбол на Гана Ото Адо има вяра, че неговите футболисти може да се показват чудесно на Световното състезание в Катар.

Адо, който няма опит като старши треньор, пое Гана през февруари след уволнението на Милован Райевац след ранното отпадане за Купата на африканските народи.

" Можем да победим всеки. Това зависи от играчите, не от мен. Тяхното показване ги докара дотук. Те имат качества, със или без мен ", сподели Адо предсайта на ФИФА.

" Аз нося отговорност да ги слага на верните позиции, тъй че да могат да покажат най-хубавото от себе си, със и без топка. Те би трябвало да могат да играят дружно ", добави той.
 Гана прикани Манаф и още 25-има за Мондиал 2022
Гана прикани Манаф и още 25-има за Мондиал 2022

Ето кои са избраниците на Ото Адо

Адо, който съчетава ролята си на управител в Борусия Дортмунд с работата в националния тим, ще изведе Гана в първия мач от група " Н " против Португалия на 24 ноември, преди да срещнат Република Корея четири дни по-късно и Уругвай на 2 декември.

" Изправяме се против три мощни противници и можем да загубим и трите мача или да спечелим и трите. Зависи от нас и от това по какъв начин ще се приспособяваме към техния жанр на игра, по какъв начин ще ги спрем, по какъв начин ще работим дружно като тим. Всеки мач е друг и първият ще бъде решителен. Следващите ще зависят от първия. Ако загубим, би трябвало да сме по-атакуващи във втория дуел, само че в случай че не, можем да се настроим по друг метод ", разяснява селекционерът.

Гана ще играе с Уругвай в мач-реванш от противоречивия четвъртфинал през 2010-а., който южноамериканците завоюваха след осъществяване дузпи, което попречи на Гана да стане първият африкански тим, достигнал полуфинал на Световно състезание.

" Сигурен съм, че това ще бъде в съзнанието на някои играчи, тъй като беше значим мач освен за Гана, само че и за Африка като цяло ", сподели Адо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР