Временният селекционер на Испания Фернандо Йеро прекрати отношенията си с

...
Временният селекционер на Испания Фернандо Йеро прекрати отношенията си с
Коментари Харесай

Фернандо Йеро прекрати отношения с испанската футболна федерация

Временният селекционер на Испания Фернандо Йеро приключи връзките си с локалната футболна федерация. Бившият капитан на " Реал " (Мадрид) пое " хала роха " на пожар, откакто Хулен Лопетеги беше уволнен един ден преди началото на международното състезание. Той е получил предложение да се върне на предходния си пост - състезателен шеф на федерацията, само че е отказал.

" След доста километри, изминати дружно, испанската футболна федерация и Фернандо Йеро афишират завършек на своите връзки, откакто националният тим завърши присъединяване си на международното състезание. Йеро отхвърли да се завърне на предходния си пост като състезателен шеф и пожела да потърси нови хоризонти и нови професионални провокации ", се споделя в известието на федерацията.

Йеро беше състезателен шеф на испанската федерация от ноември 2017 година Това беше вторият му интервал на тази позиция. Първият беше от есента на 2007 година до лятото на 2011 година

Бившият бранител имаше доста дребен опит като треньор, когато пое националния тим в навечерието на мондиала. Йеро беше асистент на Карло Анчелоти в " Реал ", а през лятото на 2016 година за пръв път получи опция да е старши треньор. Тогава той пое втородивизионния " Малага " и остана на поста един сезон, в който записа 17 победи и 16 загуби в 50 мача.

Йеро не съумя да вдигне Испания след шокиращата разлъка с Лопетеги. Световните първенци от 2010 година не позволиха нито една загуба в Русия, само че завоюваха единствено една победа - с 1:0 против Иран в груповата фаза. " Фурия роха " завоюва групата си след трагичното тъждество с Мароко (2:2) и попадна в по-лекия поток на директните елиминации, само че по-късно изненадващо отпадна от Русия след дузпи.

" Федерацията изрича своята признателност към Фернандо Йеро за неговата отдаденост и възприятие за отговорност. Благодарим му, че пое националния тим при извънредно необикновени условия, както и за всичките му други функции в нашата организация, която постоянно ще бъде негов дом ", завиха още от федерацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (401)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР