Временни увеличения на облачността ще има над Северна България. Ще

...
Временни увеличения на облачността ще има над Северна България. Ще
Коментари Харесай

Синоптиците ни попариха с тази прогноза, днес ни чакат бурни ветрове и студ

Временни нараствания на облачността ще има над Северна България. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от запад-югозапад. Минимални температури сред 6° и 11°. Днес доста ще се усили северозападният вятър. По-късно денем с него ще стартира да нахлува леден въздух. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Красимир Стоев в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца. Вечерта от запад ще стартира бързо да се покачва. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг. Значителни превалявания не се чакат. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°.
През нощта против четвъртък от северозапад облачността бързо ще понижава, само че с внезапно захлаждане в обособени региони на Предбалкана е допустимо да прехвърчи сняг. Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг, само че до вечерта с предстоящото внезапно захлаждане сняг ще превали и в ниските планински елементи.
Ще духа плевел, по върховете краткотрайно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 3°, само че след пладне внезапно ще става студено. Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Преди обяд ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. След обяд доста ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по прекосяването на студения атмосферен фронт, тук-там ще превали слаб дъжд. Максимални температури на въздуха и на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. На 24.10.2018 слънцето ще изгрее в 07:50 часа и ще залезе в 18:31 часа.
Продължителност на деня 10:41 часа. На 24.10.2018 луната ще изгрее в 18:51 часа и ще залезе в 07:11 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: пълнолуние. Захлаждането, за което приказваме от няколко дни, е реалност и то идва със мощен вятър на следващия ден в цялата северна половина на страната.
Поривите ще бъдат сред 70 и 80 километра в час, а на моменти и над 100 километра в час. По тази причина – оранжев код за рисково време в северна и жълт код за рисково време в южна България. Захлаждането над Балканите ще донесе най-вече превалявания от дъжд. В по-високите елементи на Предбалкана и планините ще прехвърчи и сняг, само че снежна завивка съвсем няма да се образува.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР