Временни ограничения на движението се въвеждат в района на Пампорово

...
Временни ограничения на движението се въвеждат в района на Пампорово
Коментари Харесай

Ограничават движението в района на Пампорово

Временни ограничавания на придвижването се вкарват в региона на Пампорово на 20 и 21 януари по отношение на провеждането на надпревари от Световната купа по сноуборд, заяви регионалният пресцентър в Смолян. Областната администрация и представители на обществени институции организираха работна среща по отношение на организацията на трафика и обезпечаване на реда в дните на надпреварите. Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще взе участие в стартовете от Световната купа в Пампорово.

От 6:00 до 16:00 часа на 20 и 21 януари се лимитира директното придвижване на коли по пътя Пампорово – Смолян в сектора от кръстовището на Туристическия център - Пампорово (бившата автогара)  до паркинга на „ Студенец “.  През тази права ще бъдат пропускани уредниците и участниците в спортното събитие, посетители на хотели и притежатели на парцели. Транзитният трафик по направление Проглед – Пампорово – Смолян ще се пренасочва по маршрута Проглед – Соколовци – Смолян през Рожен.

През двата дни се лимитира и придвижването на товарни коли по трасето Проглед – Пампорово – Стойките.  Товарният трафик се пренасочва през проходите „ Рожен “ и „ Превала “. На водачите на камиони се предлагат обходните направления Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и назад, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и назад.

Снегопочистващите компании имат подготвеност за обработка на пътищата в региона, съобразявайки се с прогнозите за предстоящ снеговалеж в събота, посочи пред Българска телеграфна агенция заместител регионалният шеф Зарко Маринов.

Община Чепеларе обезпечава безвъзмезден превоз до Пампорово в дните на Световната купа, осведоми общинският пресцентър в Чепеларе.  Жители на Чепеларе ще бъдат измежду публиката край писта „ Стената “, подкрепяйки Радослав Янков, който е измежду състезателите  на Световната купа. Първите проведени рейсове за събитието в Пампорово  потеглят в 9 часа от Автогара Чепеларе, а идващите ще потеглят след запълване на местата. Осигурено е транспортиране на възпитаници от Чепеларе, които ще поддържат присъединяване на Радо Янков.

Автобуси за надпреварата ще потеглят и от Смолян, само че превозът не е безвъзмезден. Рейсовете от Автогара Смолян отпътуват в 10:00, 10:30 и 11:00 часа, като билетът коства 5 лева, а деца до 14 година пътуват гратис.

Хотелиерите в Пампорово и прилежащите курортни зони са предизвестени да заредят обектите си с задоволително гориво, защото няма да се позволяват цистерни в комплекса за дните на надпреварата.

 Сноубордисти от към 16 страни ще се състезават в двата старта успореден слалом на писта „ Стената “ в Пампорово.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР