Временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с

...
Временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с
Коментари Харесай

Съдия Цариградска в комисията „Нотариуса“: Искам да седя далеч от прокурор Невена Зартова

Временната комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов–Нотариуса изслушва  знакови лица от магистратския кръг по проблема.
 
 комисия Зартова Цариградска Българска телеграфна агенция

В комисията са арбитър Владислава Цариградска , която е там във връзка обществено изнесената информация за оказван напън и отправяни закани към нея и други магистрати, както и прокурор Невена Зартова по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него. На съвещанието участват и гръцките предприемачи Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис.

В началото на съвещанието арбитър Цариградска изясни, че съзнателно упорства да седне надалеч от Зартова . " Не съм там където е мястото за чувания, защото професионалната ми чест и достолепие ме карат сега да не седна там където е сътрудника Зартова . Ако не уважите това мое искане може и въобще да не допринеса до вашия спор през днешния ден ", предизвести тя депутатите.

" Имам задоволително доказателства, че Невена Зартова е съдействала Мартин Божанов да придобие този пъклен облик в обществото и правосъден чадър над него ", съобщи Владислава Цариградска и акцентира, че има вяра, че тя също има принос към заканите против нея и фамилията й.
 
 комисия Зартова Цариградска Българска телеграфна агенция

" Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, както и държавният инструментариум, разполагат с най-съкровените секрети на доста от нас , позволявам, че и на стоящи тук на тази маса ", добави съдийката.

Преди началото на съвещанието ръководителят на комисията Никола Минчев разяснява, че за него не е проблем да препрати на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет листата с имена на магистрати, които са членували в частния клуб на Нотариуса. За да се огласят имената обаче, те би трябвало да бъдат доказани по институционален ред .

Самата Цариградска също отхвърли да заяви обществено съответни магистратски имена . " Смятам, че в случай че стартира тук някакво обществено следствие, то би попречило на едно вероятно същинско следствие и е прекомерно рисково да се подмятат имена на настоящи магистрати и аз мога да нанеса големи вреди на избрани сътрудници. С това се зае съдийската гилдия, а истината може да излезе през делата ", съобщи тя.

Съдия Владислава Цариградска към този момент бе изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на проблема Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати. Тогава тя съобщи, че един от методите да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати . В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от профилираното правораздаване, уточни Цариградска. Атаките против нея са почнали през 2018 година " В нито един миг не се е поставял въпросът за моя отказ. Никога никой не е считал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че желая да му навредя. Информацията против мен е получена на флашка. Тогава не е основен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров ", акцентира Цариградска.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР