Временна парламентарна комисия по казуса Нексо беше създадена единодушно, със

...
Временна парламентарна комисия по казуса Нексо беше създадена единодушно, със
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия по казуса с криптобанката


Временна парламентарна комисия по проблема " Нексо " беше основана единомислещо, със 190 гласа.

Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия по отношение на и „ Nexo Capital “ и обвързваните с тях лица по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

Комисията е на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да излезе с отчет за констатациите и изводите, до които е стигнала.

Депутатите не одобриха предлагането на " Продължаваме Промяната " комисията да се занимава и с определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на финансирането на всички политически партии на парламентарните избори предходната година. Тезата на Политическа партия е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, в сравнение с е дотацията им, съобщи Българска телеграфна агенция.

За ръководител на краткотрайната комисия беше определен Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР