Временен механизъм за енергийни компенсации до средата на 2023 година

...
Временен механизъм за енергийни компенсации до средата на 2023 година
Коментари Харесай

Предлагат две тарифи за тока – за бедни и богати

Временен механизъм за енергийни обезщетения доникъде на 2023 година и за тяхното финансиране е създаден от служебното държавно управление и следва да се разгласява за публично разискване.

За битовите консуматори е планувано да останат на контролирания пазар на електрическа енергия и да се вкарат две ценови цени.

" Тоест, в случай че потребяваш до една количество, да плащаш една цена. И над несъмнено ползване цената да бъде друга. В последна сметка да е по-фокусирано към по-уязвимите групи на популацията ", изясни вицепремиерът по икономическите въпроси Христо Алексиев, представен от БНР.

Предвидено е още да таксуват свръхпечалбите освен на държавните енергийни сдружения, само че и на всички останали, с цел да се платят компенсации  на потребителите на ток, газ и парно, които имат публични функционалности - учебни заведения, детски градини и ясли, обществени домове.

Ще има ли цени на парното за небогати и богати

С 29 055 повече са заявките за целева помощ за отопление, подадени към 13 октомври 2022 година, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестиха през днешния ден за Българска телеграфна агенция от Агенция за обществено подкрепяне (АСП).
 istock istock
Крайният период за кандидатстване за целевата помощ е 31 октомври. Общият брой подадени заявки към 13 октомври е 346 486 за идния отоплителен сезон. Към същия интервал на предходната година заявките са били 317 431. За целия отоплителен сезон 2021/2022 година общо подадените заявки са били 343 991, прецизираха от организацията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР