Времената се менят - това е основният извод на проучването

...
Времената се менят - това е основният извод на проучването
Коментари Харесай

Кажи ми какво купуваш, за да ти кажа кой си

Времената се менят - това е главният извод на изследването на БНП Париба, от което ясно се вижда, че заради или макар повсеместната глобализация и индустриализация хората от ден на ден търсят непосредственост, непринуденост, достоверност и сигурност. Искат да знаят какво използват с акцент върху районните артикули, давайки си сметка, че по този начин могат и да поддържат районната стопанска система.

Все отново какво е смисъла на " регионалността " за жителите в другите европейски страни? Как се развива тази наклонност в обособените страни и в кои случаи е подходящо да се приказва за районно ползване? Защото хората вземат решение да купуват точно локални артикули и какво би могло да им попречи да го създадат? Отговорите на тези въпроси несъмнено са забавни - изключително за предприятията и комерсиалните вериги, които получават по този метод ориентир.

Половината от запитаните европейци споделят, че избират да купуват артикули, създадени в личната им страна (на първо място са питателните артикули с 87 процента), за 22 на 100 от жителите произходът на продукта няма безусловно никакво значение, а 17 % декларират, че не ценят изключително локалните артикули - тъкмо противоположното. Основните аргументи за предпочитането на родното произвеждане са три - угриженост за околната среда, поддръжка за локалната стопанска система и за локалния трудов пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР