Време е за закуска, а какво по-добро от козуначени кифлички

...
Време е за закуска, а какво по-добро от козуначени кифлички
Коментари Харесай

Козуначени кифлички с квас Левито Мадре

Време е за закуска, а какво по-добро от козуначени кифлички с мая

Необходими Продукти

● брашно - 250 г манитоба
● мая - 100 г Левито Мадре деен
● прясно мляко - 100 мл
● захар - 65 г
● жълтъци - 2 бр.
● краве масло - 60 г
● сол - 2 г
● ванилия - 2 бр.

за намазване


● краве масло - 20 г
● жълтъци - 1 бр.
● прясно мляко - 1 с.л.

Начин на подготвяне

В купата на планетарен миксер излейте леко затопленото прясно мляко, прибавете двата жълтъка и леко затопленото краве масло. Пуснете миксера за 1-2 мин. да хомогенизира течността и прибавете кваса.

Пуснете още веднъж миксера на първа степен и оставете да работи, до момента в който сместа стане кремообразна. Пресейте брашното с две ванилии и 2 гр. сол. На порции прибавяйте в купата, до момента в който получите безпрепятствено тесто. Измесете с миксера към 10 мин.

Покрийте купата с парче найлон и оставете 2 часа отмора. На набрашнена повърхнина изсипете тестото и разточете деликатно на кръг. Нарежете на триъгълници.

Може да сложите плънка по ваш усет. Завийте всеки триъгълник на хубава кифличка. Наредете козуначените кифлички в огромна тава, застлана с хартия за печене. След 20 мин. ги намажете с разтопено краве масло.

Покрийте тавата с парче хартия за печене и приберете във фурната с включена лампичка за 12-14 часа. След като кифличките с Левито Мадре втасат, разбийте един жълтък с 1 с.л. прясно мляко и ги намажете щедро.

Поръсете с мак, захар на гранули, сусам. Изпечете в авансово загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за към 20 мин. Охладете готовите козуначени кифлички с мая Левито Мадре на решетка.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР