Време е за последния мач на Европейското първенство, който ще

...
Време е за последния мач на Европейското първенство, който ще
Коментари Харесай

Италия и Англия излизат в решителна битка за трофея на Евро 2020

Време е за последния мач на Европейското състезание, който ще дефинира носителя на трофея от 16-ото издание на конкуренцията. За огромния приз ще спорят Италия и Англия довечера от 22.00 часа на митичния стадион " Уембли " в Лондон.

Интересно е, че тези две огромни футболни сили имат общо един трофей от Европейско състезание. Той е в актива на Италия след триумф през 1968 във финала с Югославия.

Така довечера ще проследим дали " скуадра адзура " ще се изравни с Франция по брой трофеи или Англия ще запише името си в историята и ще стане единадесетият друг първенец.

След излизането от групите италианците трябваше да преодолеят първо Австрия, а по-късно Белгия, с цел да стигнат до полуфинала преди няклко дни с Испания.
 Манчини: Нашата еднаквост ни докара толкоз надалеч и няма да я променим
Манчини: Нашата еднаквост ни докара толкоз надалеч и няма да я променим

" Не се усещам нервозен "

Срещата бе решена след осъществяване на дузпи, защото постоянното време и продълженията приключиха при резултат 1:1. Дани Олмо и Алваро Мората бяха грешниците за Испания и по този начин Италия доближи до край.

Англия пък бе по-добрият тим против Германия и Украйна, като против тях продължи с отличните изяви в отбрана. Големите компликации за " трите лъва " бяха на полуфинала с Дания.
 Саутгейт: Имаме нашите мощни страни и ще ги използваме
Саутгейт: Имаме нашите мощни страни и ще ги използваме

" Играчите са подготвени, наясно са с всичко към тактиката и гледаме напред към мача "

До 80 минута на дуела събитията на терена бяха безусловно равностойни, само че по-късно Кяер и компания очевидно се измориха и отстъпиха в продълженията след противоречива дузпа.

Последният формален дуел сред двата отбора бе на Световното състезание през 2014 година, когато те попаднаха в една група. Италия печели срещата с 1:2, само че забавното е, че двата тима напущат огромния конгрес, а напред към финалите не престават Коста Рика и Уругвай.

Извън сметките на селекционера на " скуадра адзура " Роберто Манчини за идната среща са Алесандро Флоренци и Леонардо Спинацола.
 Снимка 536677
Източник:

Гарет Саутгейт пък няма да разчита на един от скъпите футболисти в състава Фил Фодън. Англичаните обаче ще имат мощната поддръжка на 12-ия си състезател - публиката на " Уембли ".
 Снимка 538092
Източник:

Любопитна е статистиката, че последният хазаин спечелил Европейско състезание е Франция през далечната 1984-та година. Това са следващи числа против " трите лъва ", стадион " Уембли " ще е зад своя тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР