Време е прокуратурата да поеме отговорност за собственото си управление

...
Време е прокуратурата да поеме отговорност за собственото си управление
Коментари Харесай

Иван Гешев: Време е прокуратурата да поеме отговорност за управлението си

Време е прокуратурата да поеме отговорност за личното си ръководство и това очевидно не е единствено мое мнение. Това сподели претендентът за основен прокурор Иван Гешев по време на чуването си пред Пленума на Висшия правосъден съвет.

Снимка: Ладислав Цветков

Той показа концепцията си за ръководството на прокуратурата в идващия седемгодишен интервал, при положение, че бъде определен.
Висш съдебен съвет: Липсват данни, поставящи под подозрение професионалните качества на Гешев Това е извод от отчет, образуван от разбор на документи
" В България съществуват полит-икономически кръгове със сериозен финансов и медиен запас. Те несъмнено са наранени от дейностите на прокуратурата по използване на закона. Това, което те вършиха през годините с изключение на да приказват този кръг хора, е да се хранят от това говорене.

Снимка: Ладислав Цветков

Да се откажа при разрастваща се такава невиждана офанзива значи да покажа, че ме е боязън и да предам доверието на сътрудниците, което са ми дали своят вот “, акцентира Гешев.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
На 10-ата минута от чуването на претендента за основен прокурор Иван Гешев във Висшия правосъден съвет основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е получил на телефона си сигнал за бомба в постройката на кадровия орган.

Снимка: Ладислав Цветков

Всички членове на Висш съдебен съвет обаче взеха решение да останат и процедурата да продължи. При формалното гласоподаване на предлагането, то получи 23 гласа „ За” и 0 „ Против”.
Протест " Против " избора на Иван Гешев за основен прокурор блокира Орлов мост В региона към постройката на Висш съдебен съвет се позволяват жители единствено след инспекция на документи
Така 5 минути преди 11 ч. Иван Гешев стартира да показва концепцията си и уточни, че в нея има три съществени цели – възстановяване на законодателството, кадровия запас и материалната база. По думите му това ще се случи посредством шест характерни ограничения.

Снимка: Ладислав Цветков

По време на чуването Гешев отговори на цивилен и публични въпроси, свързани с кандидатурата му и бъдещето му ръководство. По думите му, огромна част от тях са били манипулативни и неточно заложени. Той добави, че в тях проличава напън против идващия стадий от процедурата и върху президентската институция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР