Време е политиците да защитят интересите и на гражданитеДнес, 24.11.2022

...
Време е политиците да защитят интересите и на гражданитеДнес, 24.11.2022
Коментари Харесай

Иван Гешев: По пътищата се убиват повече българи, отколкото във военен конфликт

Време е политиците да защитят ползите и на жителите

Днес, 24.11.2022 година, основният прокурор Иван Гешев, заместител основните прокурори Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Красимира Филипова, заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров, както и представителят на основния прокурор Сийка Милева, взеха присъединяване в кръгла маса на тематика „ За огромни дейности против войната по пътищата “. Форумът е проведен от Института за пътна сигурност в партньорство с Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “.

„ Тук съм, с цел да чуя жителите, гражданското общество и да ги поддържа. Ежедневно, ежемесечно, по българските пътища се убиват повече българи, в сравнение с във боен спор. В България умират към 100 души на 1 милион, ние сме първи в черните ранглисти, а страната следи безучастно “, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Той поздрави участниците във форума и уредниците за силата и желанието да намерят път за решение на проблемите с пътната сигурност. „ Целта е да бъдат избавени нашите деца, жителите “, сподели основният прокурор.

Той не скри паниката си, че България умира в демографски аспект. „ По пътищата се убиват деца като Свети от Шумен, Иван от с. Бузовград, Моника от с. Братаница. Бесен съм, тъй като решенията не са сложни за осъществяване, подготвени модели има в целия Европейски Съюз “, добави Иван Гешев. Той разгласи, че ще упорства пред останалите управляващи в границите на конституционните си пълномощия за незабавни промени. „ Иначе цената ще продължим да я плащаме с човешки животи ”, предизвести Иван Гешев.

Главният прокурор позволи, че за някои политици, които през днешния ден отсъстват, е по-лесно да закрият структурите на профилираното правораздаване, в сравнение с да защитят интереса на жителите. „ След като могат да защитят финансовия интерес на престъпността и олигарсите, ние сме длъжни да  настояваме да защитят ползите и на хората “, акцентира Иван Гешев подсети, че българските жители желаят страната да им даде „ това, което заслужават – сигурност и отбрана “. „ Аз имам вяра, че това може да бъде реализирано – тук и в този момент. Никой не е застрахован, че няма да бъде идващият! “.

Заместник основният прокурор при Върховната касационна прокуратура Красимира Филипова акцентира, че прокурорите извършват отговорностите си и отзив за тяхната работа са влезлите в действие присъди за закононарушения по превоза. „ За  страдание, правосъдната система стартира своята работа тогава, когато към този момент е осъществено закононарушение. Когато към този момент неприятният резултат се е случил “, означи Филипова. 

Заместник основният прокурор показа част от експертните оферти, направени от прокуратурата за промени в Наказателен кодекс и Закона за придвижване по пътищата за ограничение на тежките транспортни закононарушения. Едно от тях е да се лишава моторното транспортно средство в интерес на страната, когато то е благосъстоятелност на дееца, в случаите на ръководство с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. Другата различна опция е – преустановяване на регистрацията на  транспортното средство за избран период, когато е открито ръководство с централизация на алкохол над избраните граници или след приложимост на опиати.

Предложенията включват по-високи наказания при отвод от проучване за алкохол и опиати. Част от санкциите, да вземем за пример глобата за ръководство на МПС без удостоверение за правоуправление, не  са обновени от 2002 година „ Последиците нямат измерения, тъй като става дума за човешкия живот и здраве “, съобщи зам.-главният прокурор Красимира Филипова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР