Вредни гризачи плъзнаха из Варна. Плъхове и мишки изкачат от

...
Вредни гризачи плъзнаха из Варна. Плъхове и мишки изкачат от
Коментари Харесай

Плъхове и мишки плъзнаха из Варна

Вредни гризачи плъзнаха из Варна. Плъхове и мишки изкачат от изби и канализационните шахти и дирят храна кай контейнерите за боклуци.

Тези дни един колкото да убихме един. Хвърлихме го до контейнера и незабавно за него се сбиха два гларуса, описаха варненци за Varna24.bg .

Увеличаването на популацията на нездравословните гризачи през това време на годината не е извънредно. Обитават избени пространства и канали. И денем, и през нощта излизат да търсят храна. През лятото стават по-забележими. Причината е в препитанието. Навсякъде има боклуци - всеобщо хората хвърлят останки от храна безсистемно към контейнерите, а не в тях, и тя става стръв за гризачите. А казаните за боклуци, без значение дребни или огромни, са разплодник на вредители от всевъзможен тип, които по този метод разнасят болести и заболявания.  

Плъховете са едни от най-опасните вредители, които носят доста патогени и инфекциозни болести. Увреждане на имущество, храна, щета на електрически и информационни мрежи - това не е целият лист на вредите, които тези гризачи предизвикват. Трудността на унищожаването на гризачите се крие в тяхната невероятна жизнеспособност и адаптивни качества. Плъховете могат да прегризват пътя си даже през бетонни плочи, да се движат свободно по канализацията и да придвижват резистентност на известни токсини на своите потомци. Мишките са рискови гризачи, които освен популяризират разнообразни заболявания, само че и унищожават инженерните връзки, както и електропроводимите мрежи и заради това съществува огромен риск от късо съединяване и пожари. Набор от ограничения, ориентирани към заличаване на мишки, може да понижи епидемиологичния риск. Често тези вредители живеят в частни къщи, вили, жилища, както и в индустриални и складови пространства. Ако откриете екскременти на мишка, развалени мебели, подове и стени, тогава би трябвало неотложно да започнете да унищожавате неканени " съседи “.

Експерти поучават хората да вземат ограничения за справяне с плъхове и мишки. Да се снабдят с механични клопки, контейнери, професионални клопки за плъхове. Капаните са безвредни за хората и правят отлична работа за заличаване на малко население. Има и уреди с ултразвук - плаши вредителите, само че не ги унищожава. След изгонването плъховете могат да се открият наоколо и незабавно откакто устройството бъде изключено, те незабавно ще се върнат. Хранителните примамки с родентицидни токсини предизвикват вътрешни кръвоизливи при гризачи. Опушването - обработка с газ на хранилища, е друтг ефикасен способ за битка с тези вредители. Има и компании, които оферират професионално справяне с рискови гризачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР