Връзката между магнитните бури и човешкото здраве е индиректна, заяви

...
Връзката между магнитните бури и човешкото здраве е индиректна, заяви
Коментари Харесай

Сега сме в пик на 11-годишната слънчева активност

Връзката сред магнитните стихии и човешкото здраве е индиректна, съобщи пред БНР доцент Любомир Трайков, началник на Катедрата по здравна физика и биофизика към Медицинския университет в София. 

" Това е общоприет геомагнитен декор. Промените в геомагнитното поле са подбудени от измененията в слънцето. Доказва се, че  на всеки 11 години слънцето мени интензитета на нуклеарните реакции , които довеждат до образуването на протуберанси на слънцето, а образуването на такива протуберанси е причина за увеличаване на така наречен безоблачен вятър ", изясни той в изявление за предаването " Хоризонт до обед ". 

По думите му  особено чувствителни са хора със сърдечно-съдови болести . Съдовите болести са съществена цел на действието на измененията на общоприетото магнитно поле, добави доцент Трайков. Той акцентира, че животните и биосферата се е приспособила в границите на това геомагнитно поле и измененията в него биха могли да бъдат признати от здрави човеци, които са в разцвета на силите си.

" Електромагнитните полета имат резултат върху тонуса на кръвоносните съдове и въздействат върху дилатацията на кръвоносните съдове. Разширяването на кръвоносните съдове е една от аргументите за рухване на кръвното налягане . Има обезщетителни механизми в организма и те създават съответните фактори, които водят до отплата на тази дилатация. На процедура изкуственото (породено от магнитното поле) дилагтиране на периферната циркулация и реакцията на организма против това довежда до една компенсируема реакция от страна на здрав организъм, само че един организъм, който е изведен от равновесие, не може да компенсира дилатацията и стартира да им играе кръвното налягане ". 

Сега сме в пик на 11-годишната слънчева интензивност , разяснява доцент Трайков. 

" Северното зарево е приплъзването на корпускулярни частици по линията на магнитното поле. Тези частици са с доста висока сила ", сподели още той. 

По думите му на 11 години се стига до най-много и след прекосяването му, се чака понижаване на интензивността на слънцето и параметрите на геомагнитното поле се възстановяват. Според него  по-опасни са съмненията на магнитното поле. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР