Връзката между купуващи и продаващи се промени. И с промяната

...
Връзката между купуващи и продаващи се промени. И с промяната
Коментари Харесай

Колко агресивни са продавачите ви?

Връзката сред купуващи и продаващи се промени. И с смяната тези четири тактики, за които ще прочетете тук, станаха извънредно отблъскващи за потребителите.

Това, което се случи сред купувачите и търговците, докара до същински огромен отлив в продажбите. „ На купувачите просто им писна от продавачите ”, счита Кристин Живаго – „ треньор ” по реализиране на по-високи финансови резултати и създател на книгата „ Пътна карта към приходите ”. „ Те желаят да ги образоват и да им оказват помощ, не да им продават. И все пак продавачите не престават да си карат както досега ”, споделя тя пред Inc.com.

Ако не разбирате по какъв начин се е трансформирал салдото, евентуално издигате сред себе си и клиентите си бариери, които безусловно разубеждават хората да купят нещо. Смятате, че това не може да се отнася за вас? Помислете над следните въпроси:

1. Колко пъти би трябвало да кликне клиентът, с цел да доближи страницата за пазаруване на уеб страницата ви?

„ В множеството случаи се сблъсква с прекалено много стъпки, с цел да стигне до информацията, от която се нуждае ”, споделя Живаго. „ До виртуалната каса би трябвало да има две кликвания с мишката – виж го, цъкни на него и го купи. Повечето уеб сайтове се провалят с гръм и тропот по този параграф, тъй като са направени по този начин, че да служат на потребностите на продавача, а не на купувача. ” Може да ви се е сторило добра концепция да накарате клиента да си направи профил при вас, след това да съберете информация за обществените медии, в които е записан и най-после да го попитате какво го е довело до уеб страницата ви. Всяка спомагателна стъпка обаче усилва вероятността този човек да си тръгне, преди да е направил покупка.

„ Друго нещо, на което фирмите са решили да не обръщат внимание, е смисъла на рецензиите ”, добавя Живаго. Положителните рецензии от клиенти са голям фактор за триумфа на Amazon, да не приказваме за App Store на Apple или за Гугъл Play Store. „ Трябва да се дръпнете настрани, да престанете да пречите и да оставите клиентите да продават стоките ви един на различен ”, поучава специалистът. „ Много малко компании вършат това. ”

2. Колко нападателни са продавачите ви?

Може би си мислите, че като наемете най-енергичните и дейни воини на продажбите, си осигурявате най-хубавия път към генерирането на продажби. Нищо сходно. „ Наскоро минах през всичко това, когато преглеждах програмен продукт за разбор на пазарите ”, споделя Живаго. „ Стори ми се, че ще е доста потребен за мен и клиентите ми, по тази причина желаех демо версия. А от магазина ми изпратиха своя Супер Продавач. ” Този продавач се оказал толкоз надъхан и подходил толкоз „ ама-разбира-се-че-искате-да-купите-това ”, че изцяло отблъснал Живаго, която в последна сметка решила да не купува продукта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР