Връзката има смисъл, когато е споделена. Когато има любов, уважение,

...
Връзката има смисъл, когато е споделена. Когато има любов, уважение,
Коментари Харесай

Егоизмът има ли място в една връзка? И кога забравяме за нуждите на нашия партньор

Връзката има смисъл, когато е споделена. Когато има обич, почитание, единодушие, опора, внимание. Когато поставяш непознатите потребности пред своите лични. И забравяш за себе си. Защото другият е по-голям от теб. Или най-малко по този начин смяташ. Любовта е красива, когато е споделена. Ти обичаш него толкоз, колкото и той теб. Компромисите са неизменима част от връзката ви. Задължителна такава. С тях, вие постигате баланс. И без значение от това какви разлики имате – постоянно намирате равновесие. Изградено върху обич и доверие. И предпочитание да бъдеш с него. И той да бъде с теб.

Егоизмът има ли място в една връзка? Отговорът е – не. Когато си с един човек, ти би трябвало да приемеш, че към този момент значение имате и двамата. И би трябвало да гледаш на твоя сътрудник като на еднакъв. Той е също толкоз значим, колкото и ти. Намеси ли се егоизмът – връзките ви ще се разрушат. И мъчно ще може да ги възстановите. Защото те са като счупена кристална ваза, която искаш да поправиш, само че не ти се получава. Защото е на късчета пръсната. И даже да ги залепиш, няма да наподобява по този начин красиво, както първоначално.

Ето по какво да познаеш, че гаджето ти е лакомец.

Не помни твоите другари

Изключително противен миг е да му кажеш, че ще излизаш с другарка и той да не може да си спомни коя е тя. Като твое гадже би трябвало да помни имената на приятелите, които са значими за теб и с които се виждаш. Дори е нужно от време на време да се причислява към вашата компания, с цел да ги опознае. Все отново става въпрос за обкръжението на неговата другарка и би трябвало да е значимо за него.

Той е внимателен

Ако гаджето ти е лакомец – значение има единствено той. Грижи се единствено и само за себе си. Не понася рецензия и в случай че се опиташ да му направиш забележка, той ще се отбрани. Приема всичко казано от теб прекомерно съществено и се държи отбранително. Би направил всичко допустимо, с цел да се отбрани и оправдае, даже и да упрекна теб, както и без проблем да изтъкне за всичките ти дефекти. Няма значение по какъв начин ще се почувстваш ти. Важни са единствено неговите усеща.

Не прави взаимни отстъпки

Връзката е обвързвана с доста обич, почитание, доверие и взаимни отстъпки. И когато един от тези движещи фактори липсва, няма по какъв начин да не се отрази на връзките ви. Ако той не желае да прави взаимни отстъпки, си мисли, че постоянно е прав. Дори и да бърка. Не може да понася да потиска себе си, поради някой различен. Дори и това да е неговата другарка. Когато не прави никакви взаимни отстъпки и не отстъпва пред нищо – демонстрира липса на почитание към своята партньорка. Сякаш тя е по-малко значима от него. Което е доста неверно мислене, което няма по какъв начин да остане без последствия.

Никакво персонално пространство

Всички двойки се нуждаят от персонално пространство. И от моменти, в които ще са надалеч от своята половинка. Това е потребно за поддържането на една връзка. Но в случай че той не ти дава нужното пространство, сигурно не го интересува метода, по който се чувстваш и това, че от време на време имаш потребност да останеш сама за малко време.

Егоистичното гадже излиза с теб на всички места. Защото желае да е с теб непрекъснато и не разрешава на другите хора да ти се радват, даже и това да са най-близките ти другари.

Дори и в леглото гледа единствено личното си наслаждение

Няма да приказваме за значимостта на интимните връзки за една връзка, тъй като безчет пъти сме ги споменавали. Но когато имаш егоистично гадже, това се отразява и върху половия ви живот. Когато стигнете до интимните връзки и половия акт, той гледа единствено личните си ползи и желае от теб да му доставиш наслаждение. Без да се интересува или да направи старания да те задоволи. И двете страни би трябвало да си доставят взаимно наслаждение. Това е смисълът на правенето на обич.

Той няма другари

Егоистите нямат доста другари. Всъщност нямат никакви другари. Което пък е изцяло обикновено, като се има поради тяхното държание и темперамент. Приятелството, също като връзката се основава на доверие, угриженост и обич. А егоистичните хора са надалеч от тези качества и усеща. Те се интересуват единствено и единственото от личното си благоволение. И за тях е по-добре да са сами без никакви другари. Дори не харесват другарството. За тях е досадно и не изпитват потребността от другари. Той не може да прави хубави неща за останалите и да ги кара да се усещат щастливи. Защото и той самият не е подобен. Егоистите не са щастливи. А самодоволни. И алчни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР