Враца се нареди на второ място по заплащане на труда,

...
Враца се нареди на второ място по заплащане на труда,
Коментари Харесай

Враца на второ място по заплати

Враца се подреди на второ място по възнаграждение на труда, сочат данните на Национален статистически институт. И в случай че в столицата междинната брутна работна заплата през последното тримесечие на предходната година е над 2500 лева, то във Враца е над 1800 лева Морската столица Варна се подреди на трето място с малко над 1700 лева на месец.
Прочетете още
Местните споделят, че са сюрпризирани от статистиката. Повечето хора в региона недоумяват кое тъкмо ги е наредило на второ място в страната. Правят всякакви догадки, а екипът ни опита да пресметне дружно с умел специалист.

„ Ако се разровим малко под повърхността на цифрите, ще видим някои тъжни вероятности за развиване на района. 56 000 души са заети в трудова активност. В АЕЦ „ Козлодуй “ и съпътстващите компании са 6000 ", изясни Петьо Ангелов, банков финансист и специалист.

Владимир Петров работи тъкмо в една от съпътстващите компании на площадката на централата.

„ Наистина в централата има много служащи. Взимат положителни пари. Покрай АЕЦ-а има компании и също дават високи заплати на някои, само че множеството от хората взимат минимално заплащане ”, разяснява служащият.

Той самият за труд второкласен получава 1600 лева месечно и върви и на втора работа, с цел да компенсира повишаването на всичко по магазините и да може да гледа фамилията си.

„ Очаквам тази изкривена статистика да продължи и след 5 години даже може да станем първи по заплата. Причината е, че друга статистика демонстрира че ние понижаваме с по 4-5 хиляди души. Тоест, това значи, че при сходно понижаване имаме 2-3 хиляди души работещи ”, разясни Петьо Ангелов пред Нова телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР