Враца се бори за столица на автомобилната индустрия у нас.

...
Враца се бори за столица на автомобилната индустрия у нас.
Коментари Харесай

Враца преговаря с автомобилен гигант

Враца се бори за столица на автомобилната промишленост у нас. Това разгласи кметът на града Калин Каменов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Очаква се до края на годината общината да завърши договарянията с нов огромен вложител от бранша на автомобилостроенето, сподели още Каменов. За интереса от страна на авто колос към страната ни заяви министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. От думите му стана ясно, че интернационален съветник е направил питане за инвестиция в автомобилния отрасъл. То е отправено към зам.-министъра Стамен Янев, само че консултантите не посочват незабавно клиентите си.

„ В средата на 2021 година във Враца няма да има неасфалтирани пътни артерии. Това ще бъде първият град в България с напълно електрически градски превоз “, сподели още Калин Каменов. 

Според него изоставането на Северна България по отношение на Южна България може да бъде преодоляна главно посредством възстановяване на инфраструктурата и положителни районни политики за поощряване на вложенията.

„ Пътните артерии в района не са в доста положително положение, само че с построяването на пътя от София до Видин се чака възкръсване на стопанската система в някои браншове, свързани с превоза, логистиката и връзката “, сподели Каменов и означи, че поддръжката от страна на Министерството на стопанската система и държавното управление за локалната инфраструктура е доста значима. 

По думите на госта паралелно със градежа на пътната права сред София и Ботевград би трябвало да се водят и договаряния с нови вложители за района.

Според Каменов до момента в който общо наклонността в страната е да се закриват работни места и да се свиват разноски, то във Враца даже се откриват нови. Кметът означи, че безработицата във Враца е 5%, което е с 1,5% по-малко в сравнение с за цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР